...

Zomerhit 2022 strijkt neer in Blankenberge

Zomerhit 2022 geland in Blankenberge

Zomerhit 2022 strijkt neer in Blankenberge en lokt meteen 10.000 bezoekers. In navolging van De Panne en Bredene is Zomerhit nu in Blankenberge met nieuwe opnames voor de muziekshow van één. Dankzij Soulsister en X-Session is er deze keer een groot deel  nostalgie. Er waren ook enkele internationale sterren op het appel zoals Flemming, Ella Eyre en Sam Ryder de man die tweede werd op het afgelopen songfestival na Oekraïne. Voor hem was het trouwens het tweede optreden op Vlaamse bodem in twee dagen. Eergisteren te gast bij ‘Tien Om Te Zien’ in Westende, en gisteren op Zomerhit in Blankenberge. Tijdens de repetities was het al duidelijk dat er een massa toeschouwers was afgezakt naar de jachthaven van Blankenberge om de laatste opname van Zomerhit voor de finale bij te wonen. Dat werd later bevestigd door de politie dat er z’on 10.000 toeschouwers de eerste van de twee opnames in Blankenberge hadden bijgewoond.

Zomerhit 2022 Blankenberge

Niels De Stadsbader

Na het swingende begin van de opener “Like Me” met een medley van Vlaamse hits was het de beurt aan de eerste genomineerde. Niemand minder dan presentator Niels De Stadsbader mocht de spits afbijten met het nummer “Ik Neem Er Eén” luidkeels meegezongen door de talrijk opgekomen fans van Niels. Deze waren speciaal voor hem naar Blankenberge afgezakt, zelfs vanuit Antwerpen om hun idool aan te moedigen. Sommige optredende artiesten vertelden ons ook dat ze voor de opname nog een frisse duik in zee hadden genomen om af te koelen van de tropische temperatuur die er heerste. Dat was ook het geval voor de Nederlandse singer-songwriter Flemming , bekend van ‘Amsterdam’ en ‘Automatisch,’ deze hoopt door zijn aanwezigheid op meer optredens in Vlaanderen. Emeline mocht daarna het podium innemen om als tweede genomineerde haar nummer “Brain” te brengen.

Zomerhit Blankenberge 2022 Niels De Stadsbader

Een opmerkelijk duo werd gevormd door Bart Peeters met Metejoor die samen konijneneten van Bart Peeters brachten. Halverwege het nummer werden deze door in twee stoere mannen hun nek te kruipen doorheen het publiek geloodst naar het andere (ronde) podium dat zich een beetje verderop bevond om daar het nummer te beëindigen. Metejoor vond het trouwens een hele eer om samen met zijn grote idool op het podium te kunnen staan, dat vertelde hij later aan ons. Natalia die eigenlijk was aangekondigd als verrassingsgast, maar waarvan de naam voortijdig uitgelekt was bracht een mooie ode aan de deze week aan kanker overleden Olivia Newton John. Een ingetogen moment zeker toen al de lichtjes van de aanwezige gsm’s aan het branden gingen en zo zorgden voor een feeëriek decor. Na Natalia werd de show op een swingende manier verder gezet door Ella Eyre en Deep Down.

Zomerhit Blankenberge 2022

Paul Michiels en Jan Leyers

Tijd voor de derde genomineerde, die deed het enkel begeleid door een pianist. Het ging natuurlijk om Maxim met zijn nummer ‘Zonder Mij’ dat handelt  over een liefdesbreuk. “Ik krijg heel wat positieve reacties en dat doet me veel deugd aldus Maxim. Paul Michiels en Jan Leyers alias Soul Sister zorgden voor het eerste nostalgische moment. Met hun hit  ‘Tell Me What It Takes’ wisten ze meteen het jachthavenplein in vuur en vlam te zetten. Geen enkele toeschouwer kon blijven stilstaan bij het optreden van Paul en Jan. Sam Ryder mocht na soulsister het publiek laten meezingen op zijn nummer “Spaceman” wat ze ook uit volle borst deden. De vierde en laatste genomineerde is een duo bestaande uit een Vlaamse zangeres en een Nederlandse zanger. We hebben het uiteraard over Lea Rue en Jaap Reesema met hun  ‘Code Rood’. En daarmee waren meteen alle vier genomineerden de revue gepasseerd tijdens de opname in de Blankenbergse jachthaven.

Zomerhit Blankenberge 2022 soulsister

X-Session met ‘On and on’ uit 1999

Nog één nostalgisch moment kwam eraan en dat was weggelegd voor niemand minder dan X-Session met het aanstekelijke ‘On and on’ uit 1999. Gina kon daarbij rekenen naast de sfeer in het publiek op de aanmoedigingen van echtgenoot George Arrendell en hun dochter June. Omstreeks twintig voor elf namen presentators Niels en Ciska afscheid van het talrijk opgekomen publiek en spraken meteen af voor de finale van Zomerhit 2022 volgende week zaterdag zelfde uur en zelfde plaats namelijk de jachthaven van Blankenberge. In tegenstelling tot vorige edities loopt de stemming nu over twee ronden. De eerste ronde loopt af op zondag 14 augustus om 12 uur. Dan weten we welke tien genomineerden naar de finale mogen. De tellers gaan weer op nul en je kunt opnieuw stemmen voor jouw favoriete artiest en nummer. Deze keer kun je stemmen via televoting. Jij kiest wat voor jou dé Zomerhit van 2022 is. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 20 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2022.

zomerhit 2022Blankenberge X-Session

Voor meer foto’s klik hier:

De twintig genomineerden voor Zomerhit 2022 in alfabetische volgorde zijn:

Update zondag 14 augustus: De in het vet gedrukte artiesten gaan naar de finale:

  • Axelle – Candy crush
  • Berre – Say my name
  • Cleymans & Van Geel – Olivia
  • Clouseau – Nu gaat het gebeuren
  • Emiline – Brain
  • Gene Thomas – Bye bye baby
  • Jaap Reesema & Lea Rue – Code rood
  • Jérémie Makiese – Miss you
  • Jérémie Vrielynck & Sali Haidara – Als de zon schijnt
  • Laura Tesoro – Not easy
 • Maksim – Zonder mij
 • Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
 • Metejoor & Snelle – Kijk ons nou
 • Milow – How love works
 • Niels Destadsbader – Ik neem er één
 • Olivia & Paul Sinha – Elektriciteit
 • Pommelien Thijs – Ongewoon
 • Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht
 • The Starlings – Gold
 • Willy Sommers – Poster boy