...

Gun jezelf even tijd na de geboorte

Gun jezelf even tijd na de geboorte

Gun jezelf even tijd na de geboorte

Als je pas bevallen bent, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Letterlijk is er een nieuw persoontje in je leven gekomen. Dat moment wordt omschreven als de meest heuglijke gebeurtenis in het leven en dat is het ook. Maar hoe geniet je optimaal van jouw tijd als mama na de bevalling?

Tijd nemen om te rusten

Je hebt een kindje ter wereld gebracht en misschien ben je zelf nog erg onder de indruk van het hele gebeuren. Gun jezelf de lichamelijke rust die je nodig hebt om volop te herstellen en te helen. Het is dus niet altijd verstandig om er meteen in te vliegen.

Net zoals er een nieuw dagritme ontstaat na de geboorte, kun je in je dagindeling ook een moment plannen waar je iets leuks doet om je te ontspannen. Neem een abonnement op een tijdschrift en lees elke dag een artikel. Of probeer in de drukte van de dag, een momentje te vinden voor jou en je partner om te praten over je gevoelens en gedachten. Ook dit kan een grote weldaad betekenen voor jezelf, je partner en je relatie.

Uit handen geven

Probeer de administratieve rompslomp over te laten aan je partner. Zo kan deze twee maanden voor de geboorte, een geboortepremie aanvragen die absoluut welkom zal zijn. Je kunt deze bovendien in slechts enkele minuten online aanvragen dus zeker iets wat je niet mag vergeten!

Probeer vooral niet om alle taken op jou te nemen, ook niet na de bevalling. Je partner kan bijspringen om de baby te wassen, te kleden, te verversen,… Durf het aan om dingen uit handen te geven aan je partner, (schoon)ouders en vrienden die een handje willen helpen.

Hulp

Je partner heeft zich tijdens de bevalling misschien wat hulpeloos gevoeld. Het ideale moment om je partner nu in te schakelen! De traditie wil dat de man na de geboorte de naam van het pasgeboren kindje doorgeeft op het stadhuis. Nu hoef je zeker niet te vervallen in rolpatronen, maar het kan ook mooi zijn om die traditie verder te zetten.

Je kunt meteen ook alle andere administratieve zaken toevertrouwen aan je partner. Zo krijg je bij verschillende winkels korting of een cadeautje voor je pasgeboren baby na registratie. Ideaal om de voordelen te overlopen en te genieten van welkome extra’s en cadeautjes. Ook de geboortepremie kan absoluut welkom zijn om nog een stukje van de kinderkamer in te richten of extra babyspulletjes aan te schaffen.

Samen geduldig genieten

Gelukkig overwint de tederheid het op de lastige momenten die er ook zijn, bijvoorbeeld tijdens de nacht wanneer je baby de slaap niet kan vatten. Zorg daarom voor een evenwichtige rolverdeling en probeer – waar mogelijk – ook eens het opstaan aan je partner over te laten. Resultaat? Je kunt vlugger herstellen en zo nog meer genieten van jullie kleine wondertje!