...

Henkie (Lief Klein Konijntje) overleden

Henkie gisteren in Amsterdam overleden

Henkie de zanger van Lief Klein Konijntje is gisteren in Amsterdam overleden, de zanger werd 77. De Nederlandse zanger Henk Leeuwis is gisteren op 77-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Na meer dan 40 jaar rij-instructeur had Henkie in 2006 op 61-jarige leeftijd een zomerhit in Nederland en België met zijn “Lief Klein konijntje”. “Mijn Goudvis” volgde, maar hij had ook veel succes met “De fiets van Piet van pa”, “Sjoe Sjoewa” en “Het grote Pannenkoekenlied”. Henkie is de vader van succesvolle DJ Galaga (Marco Leeuwis). Een paar noten op zijn gitaar waren genoeg om iedereen mee te krijgen op “Lief klein Konijntje”, een hit van de Nederlandse folkzanger Henkie. Zestien jaar geleden had hij daarmee een groot zomersucces in Nederland en België.

Henkie met konijntje

Het idee ontstond op de bruiloft van zijn zoon

Henkie kreeg het idee voor het konijntje op de bruiloft van zijn zoon, een dj, en enkele gasten zongen een kinderliedje over een konijn op de melodie van “Glory Glory Halelujah”, inclusief begeleidende dansen en gebaren. Op aandringen van zijn zoon nam Henkie het over, en de rest is geschiedenis. In Nederland, maar ook in Vlaanderen werd het dankzij een push van Peter Peter Van de Veire, werd het een gigantische, met goud bekroonde hit. “Na meer dan 40 jaar als rij-instructeur, op 61-jarige leeftijd, dankzij dit konijntje, kreeg mijn vader de erkenning die hij als artiest verdiende. De Fiets Van Piet Van Pa deed het ook geweldig. Maar toen kwam zijn “Lief Klein konijntje” langs, een succesverhaal waar hij zo van genoot en zijn leven ingrijpend veranderde.

Hoes Henkie Lief Klein Konijntje

Hij genoot van elk optreden

Plots is er dat gevoel van erkenning. Waar mijn vader ook ging, iedereen zat op het puntje van zijn stoel, tot aan het konijntje toe. Hij genoot van elke minuut en natuurlijk van de optredens, erkenning en gastvrijheid die hij in Vlaanderen ontving en beleefde. Hij zat vaak uren in de auto om promoties te doen met een grote glimlach op zijn gezicht, maar hij vond het zo leuk. De afgelopen jaren is zijn gezondheid helaas zo verslechterd dat hij afscheid heeft moeten nemen van podium en publiek. Na een lange strijd stierf hij gisteren in het bijzijn van zijn dierbaren. Zelfs op de laatste mooie dagen van zijn leven was hij vooral dankbaar voor al het goede dat hem was overkomen. Lief Klein Konijntje is ondertussen een klassieker geworden.