...

Jacky Lafon overweldigd door eerbetoon

Jacky Lafon overweldigd

Jacky lafon wist even niet wat haar overkwam: afgedinsdag werd Jacky Lafon (75) verrast door de mensen van Het Witte Paard omdat ze 55 jaar op de planken staat. De actrice werd opgehaald met een koets en een huifkar vol met geliefden, om na een sfeervolle rit af te stappen bij de lancering van haar nieuwe zomershow ‘Jubilee aan Zee’. Die loopt vanaf 22 juli. “Ik ben zo dankbaar”, snikte ze. Vrienden, familie en collega’s verrasten Jacky Lafon dinsdagmiddag ter gelegenheid van een bijzonder jubileum: de artieste staat al 55 jaar op het podium en dat viert ze met haar zomershow “Jubilee aan Zee” in Het Witte Paard. Na een volle dag repeteren voor haar nieuwe show werd ze opgehaald in een koets in hartje Blankenberge, gevolgd door een overdekte koets vol dierbaren en de nodige sfeer. ‘Ik heb echt niets te zeggen,’ snikte Lafont toen de deur openging. Onder hen: steigerbouwer Michel Van den Brande, paardeneigenaar Willy Naessens en “bomma en  Albert” uit familie; Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe.

Jacky Lafon met dochter

Jacky en dochter net na het aanbellen

Haar kinderdroom: In een koets zitten

Er werd gehuild, gezwaaid en gezoend: Jackie wist niet wat haar overkwam. “Ik wil jullie allemaal uitnodigen, maar ik heb geen geld bij me”, zei ze met een glimlach. “Nee: ik waardeer het dat je dit voor mij doet, het is echt prachtig.” Na haar eerste reactie mocht ze in het rijtuig zitten, dat over de belangrijkste straten en over de zeedijk van Blankenberge reed. Een laatste stop bij kusttheater ’t Colisée, waar binnen haar collega’s van haar nieuwe zomershow “Jubilee aan zee” met Wendy Van Wanten, Frank Van Erum, David Vandijck en Jan Wuytens haar stonden op te wachten. “Sinds ik een kind was, droom ik ervan om op een dag in een koets te zitten. Toen ik al mijn vrienden zag, schrok ik: het was het mooiste geschenk van mijn leven. Na mijn dochter”, lachte Jackie. Van 22 juli tot 18 september viert Jacky Lafon haar jubileum met al haar fans. “Niemand houdt zo veel van het publiek als Jacky Lafon”, zegt Ben Van de Keybus, eigenaar en producer van Het Witte Paard.

Jackie Lafon in koets

regisseur Jos Dom

“We zijn verheugd dat ze Het Witte Paard uitkoos om haar jubileum te vieren. Ze werkt momenteel aan haar nieuwe zomershow, maar het wordt tijd dat ze vandaag zelf in de bloemetjes wordt gezet. En zoals vanouds draait jubilee aan zee om Vlaams cabaret met sketches, muzikale begeleiding en een heerlijke sfeer. “Ik kijk er naar uit om voor de derde keer op rij bij Jacky’s zomershow betrokken te zijn”, aldus regisseur Jos Dom. “Ze weet als geen ander hoe ze haar publiek moet plezieren”. Het publiek kan genieten van een gezellige middag en geschikt voor alle leeftijden want de show zit vol vol sketches, muziek en sfeer. Maar vandaag was Jacky zelf aan de beurt om volop te genieten van haar verrassing.

Affiche Jubilee aan zee

Jubilee aan Zee, van 22 juli tot en met 18 september, 14u30, tickets via www.wpevents.be.

Voor meer foto’s klik hier