...

T C Enderson – ‘Bird of paradise’

T C Enderson werkt samen

T C Enderson werkt samen met muzikant van The Rolling Stones, Paul McCartney en Eric Clapton in Los Angeles. Onze Belgische T.C. Anderson woonde net een maand in Venice Beach in Los Angeles voordat de deuren opengingen voor de internationale muziekscene. Onlangs nam de singer-songwriter bijvoorbeeld een nummer op met de wereldberoemde muzikant Remi Kabaka, een afro-rock avant-garde drummer voor vele beroemde bands (zoals Ginger Baker’s Airforce, The Rolling Sones, enz.) Het originele drumpatroon Stones gemaakt , Steve Winwood’s Traffic en Paul McCartney’s Band on the Run. Kabaka is ook de vader van Remi Kabaka Jr., een Britse platenproducent die bekend staat als Gorillaz. “Remy speelde met al die grote rockbands, legendes. The Rolling Stones, Steve Winwood’s Traffic en Paul McCartney’s Band on the Run.

T.C.-Enderson-Bird-Of-Paradise

Kabaka is tevens de vader van Remi Kabaka Jr

Kabaka is tevens de vader van Remi Kabaka Jr, de Britse record producer die we kennen als Gorillaz. “Remi heeft met al die big time rockbands gespeeld, legends. The Rolling Stones, Paul McCartney, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Mick Jagger, Paul Simon, Jim Capaldi… Hij heeft met hen getoerd, voor Nelson Mandela opgetreden… niet voor niets wordt zijn leven dezer dagen in een televisiedocumentaire gegoten. Hij is basically degene die Afrika in de wereld van de rock-‘n-roll heeft geïntroduceerd. Een ongelofelijke eer om met zo iemand een recording studio te mogen induiken”. Kabaka werkt momenteel aan een Afro-rock remake van de single. “Kijken hoe hij naar ‘Birds of Paradise’ luistert, en hem tevreden horen knikken en zeggen: ‘Dat is prima’, is een goede zaak voor een beginnende artiest. Horen hoe hij een telefoontje pleegt naar studiobazen die hij kent in Los Angeles om de beste deal te sluiten zodat we samen de song kunnen opnemen, dat is op zijn zachtst uitgedrukt ongewoon.

Onze Belgische T C  Anderson

Ik ben heel erg vereerd. Met de invloeden uit de rockgeschiedenis waarvan hij deel heeft uitgemaakt, gaat hij Bird of Paradise injecteren. Dit is zijn muzikale DNA, hij heeft jarenlang in die sferen gebaad  en ik wilde iets rock and roll, iets om op te dansen. Dus de perfecte match. Op weg naar huis speelden we alle klassiekers van de rockbands met wie  hij toerde. Sympathy for the Devil van The Rolling Stones door de Uber horen galmen terwijl de muzikant naast je zit, dat gevoel is onbeschrijfelijk. I was like, ‘ramen open’, deze muziek heeft zuurstof nodig”. De beroemde muzikant is niet de enige die het potentieel van onze Belgische T.C. Anderson ziet. De singer-songwriter werd twee weken geleden ook gecontacteerd door niemand minder dan de Grammy Award-winnende multidisciplinaire artiest Jacob Luttrell, die nummers schreef voor de absolute wereldtop, onder wie Timbaland, Enrique Iglesias, Flo Rida, Jason Derulo, Robin Thicke en Justin Bieber.

Een concert in het befaamde Black Rabbit Rose

Nadat hij de Birds of Paradise had ontdekt, nodigde hij Anderson uit voor een concert in het befaamde Black Rabbit Rose in Hollywood. Sindsdien onderhouden de twee nauw contact voor muzikale samenwerkingen. “Gek”, zei de singer-songwriter. “Mensen zoals Jacob zijn eersteklas, geboren kunstenaars”. Haar debuutsingle, Beautiful Maze, was een volkslied tegen narcisten. T C haaraar nieuwe single “Bird of Paradise” is een symbool van vrijheid. De paradijsvogel symboliseert de definitie van persoonlijke groei. Het is een krachtig statement voor diegenen die willen ontsnappen aan patronen, omstandigheden of situaties die niet bevorderlijk zijn voor ons welzijn. Ik geloof dat we als mensen de neiging hebben om te afhankelijk te zijn van omstandigheden of relaties die ons te lang niet bevredigen. De persoon die ons klein maakt, de omgeving die niet bevorderlijk is voor de gezondheid van de ziel, de omgeving die niet bij ons past.

T C Enderson maakt haar woord waar

Bye, bye, bye, leave everything behind symboliseert het doorbreken van de kettingen die ons ervan weerhouden om uit te groeien tot de hoogste versie van onszelf. Deze dingen geven ons energie en daarom zouden we de baas moeten kunnen zijn over ons eigen lot. ” T C Enderson maakt haar woord waar. “In de week dat Birds of Paradise uitkwam, vloog  T C  naar Los Angeles. Ik woon nu in een huis aan Venice Beach met uitzicht op de oceaan. “Rising through the dirt”, zoals de tekst in Birds of Paradise het beschrijft aldus T C Enderson. Een juweeltje gepolijste, fonkelende diamanten, hun wortels liggen in de vuile, donkere aarde. Ik wil mensen vertellen nooit te wanhopen, hoe wanhopig de situatie ook lijkt. Alles is zorgvuldig ontworpen voor ons belang. Wanneer er dramatische gebeurtenissen plaatsvinden in ons leven , onthoud dat het universum maar één ding wil bereiken: ons wakker maken en ons leiden naar de hoogste spirituele vervulling. Het is daar dat de mirakels plaatsvinden. So Shine Bright, Eternal Light.”

‘Bird of paradise’, de nieuwe single van T C Enderson, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.