...

4 must see’s in Costa Rica

naar Costa Rica op vakantie

4 must see’s in Costa Rica

Ga je binnenkort naar Costa Rica op vakantie? Dan heb je een goede keuze gemaakt. Deze veelzijdige vakantiebestemming is echt aan te bevelen. Als je naar Costa Rica gaat zijn er een aantal bezienswaardigheden die je moet bezoeken. Lees snel verder.

 1. Arenal vulkaan
  Deze vulkaan is momenteel nog actief. Het is een kegelvormige vulkaan. De vulkaan bevindt zich in het noordwesten van Costa Rica, slechts 90 km van de hoofdstad gelegen. Vooral s’ avonds kan je de Arenul vulkaan bewonderen. De laatste grote uitbarsting was op 23 augustus 2000. Tot in 1968 dacht men dat het een uitgedoofde vulkaan was. Echter ontstond er toen een grote uitbarsting. Je kunt de vulkaan bewonderen, maar helaas niet beklimmen.
 2. Tortuguero
  Als je gek bent op schildpadden moet je Tortuguero echt eens bezoeken. Het gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 77.000 hectare. Het bestaat uit een grote diversiteit van wilde dieren, planten en bomen. Het is tevens een broedplek van bedreigde zeeschildpadden. Elk jaar van maart t/m oktober leggen de zeeschildpadden eitjes op het vaste land. Je kunt hier niet zelfstandig lopen, omdat de zeeschildpadden bedreigd zijn. Voor een klein bedrag kan je een tour volgen van een erkende gids. Als je erg vroeg deelneemt zie je misschien wel eitjes uitkomen.
 3. National park
  Tijdens je rondreis Costa Rica moet je zeker een bezoekje brengen aan een van de nationale parken. Je hebt de keuze uit verschillende nationale parken, zoals het Marino Ballena National Par, Corcovado National Park of het Monteverde National Park. In het Marino Ballenna National Park spot je onder andere papegaaien, pelikanen en toekans. Het Corcovado National Park is heel bio divers. Hier vind je onder andere puma’s, miereneters en papegaaien. In het Monteverde National park vind je maar liefst 400 vogelsoorten, 120 soorten reptielen en amfibieën, 490 vlinders en 3000 verschillende plantensoorten.
 4. Montevorde cloud forest
  Costa Rica kan je niet verlaten zonder het oerwoud in geweest te zijn. In het Montevorde cloud forest hangt er altijd dichte mist. Dit is hierdoor een extra bijzondere ervaring. Het natuurgebied is beschermd, waardoor je een kleine prijs voor de toegang betaald. In het oerwoud bevindt zich ook een erg mooie dunne loopbrug. Er zijn verschillende routes die je kunt bewandelen om te genieten van de natuur in dit oerwoud.

  Zorg dat je je goed voorbereid op je reis naar Costa Rica. Er zijn namelijk inreisbeperkingen door corona.