...

Blij met je lichaam. Ben jij dat al?

Blij met je lichaam

Blij met je lichaam. Ben jij dat al?

Tegenwoordig zie je het veel voorbijkomen. Ze noemen het ‘body positivity’. Hierbij draait het erom dat je blij moet zijn met je lichaam en dat elk lichaam goed en niet te vergeten mooi is. Hoewel dit steeds bekender wordt en er veel mensen mee bezig zijn, zie je helaas nog vaak dat mensen niet blij zijn met hun lichaam. Maar hoe zorg je er dan voor dat je hier wel trots op kan zijn?

Plastische chirurgie

Omdat veel mensen onzeker zijn over verschillende onderdelen in het lichaam, kunnen ze ervoor kiezen om voor plastische chirurgie te kiezen. Toch hangt hier nog een taboe overheen. Je doet iets aan je lichaam, terwijl dat voor veel mensen helemaal niet nodig is. Zo nemen bijvoorbeeld sommige vrouwen een borstvergroting. Hierbij komt ook de borstvergroting prijs bij kijken. Toch is plastische chirurgie voor vele mensen een hele goede oplossing. Door het gebruik hiervan zijn ze minder of zelfs niet meer onzeker.

Accepteer wie je bent

Hoewel voor sommige mensen plastische chirurgie een goede optie is, is het ook erg belangrijk om jezelf te accepteren. Hierbij is het vooral belangrijk om te bedenken dat niemand perfect is. In deze wereld zie je helaas veel voorbij komen op bijvoorbeeld social media. Dit is echter een vertekend beeld. Het beeld wat je op deze platformen krijgt te zien is vaak helemaal niet de realiteit, maar kunnen je wel erg onzeker maken. Probeer vooral bij het hier-en-nu te blijven en te bedenken dat dit niet de werkelijkheid is. Wees vooral blij en trots op jezelf, want iedereen is bijzonder op zijn of haar manier.

Wees positief over je lichaam

Negatief praten over je lichaam. Het zit er bij veel mensen helaas in. Het gaat dan over alle aspecten die niet goed zijn. Hierbij is het erg belangrijk je te richten op de aspecten die wel goed zijn. Door vaker te benoemen wat goed aan jezelf is, zul je merken dat je dit ook echt gaat zien. En zeg nou eerlijk, je ziet er toch ook super goed uit!

Wees trots als je in de spiegel kijkt

Hoe gek het ook klinkt, maar ga eens vaker in je blootje voor de spiegel staan. Hierdoor zie je heel je lichaam goed. Je leert je lichaam kennen en dus gewend. Hoewel je in het begin sommige dingen misschien minder leuk vindt, ga je wennen hieraan. Het wordt meer normaal. Zodra je in de spiegel kijkt en daarbij denkt of zegt: ik ben mooi en trots op mijzelf, zul je merken dat je dit op een gegeven moment ook gaat zien.

Werk aan je lichaam

Toch komt het nog veel voor dat mensen niet blij zijn met hun lichaam. Anderen kunnen dan van alles proberen, maar uiteindelijk ben jij degene die iets moet aanpassen. Zodra je merkt dat je niet meer happy bent, is er maar een iemand die hier iets aan kan doen en dat ben jij. Maak dit bespreekbaar en ga werken aan jezelf. Dit lijkt in het begin misschien eng, maar je zult merken dat je hierdoor alleen maar trotser op jezelf zult worden. En dat is waar je natuurlijk graag naartoe wilt.