...

Laat een wespennest verwijderen door een specialist

Laat een wespennest verwijderen door een specialist

Laat een wespennest verwijderen door een specialist

De zomer is begonnen. Heerlijk buiten zitten op het terras. Helaas kan bij droog en zonnig weer ook een wespenplaag ontstaan. En daar kun je veel last van hebben. Hoewel wespen op zich geen agressieve dieren zijn, kunnen ze wel steken. Dit doen ze namelijk als ze zich bedreigd voelen. Bijvoorbeeld omdat je hun wespennest wilt verwijderen. Een wespennest verwijderen is een lastige klus en wanneer je zelf met aan de slag gaan, wordt het vaak niet grondig genoeg gedaan. Hierdoor blijft het wespennest actief. En je kunt het laten zitten, want een kleine nestje kan in een mum van tijd uitgroeien tot kolossale wespennesten. Wees er dus op tijd bij en zorg dat het grondig wordt aangepakt!

Waarom moet je een wespennest op tijd verwijderen?

Een wespennest verwijderen is een lastige en vervelende klus. Maar het is iets wat je wel direct moet doet. Wanneer een wespennest niet op tijd wordt verwijderd, gaat het nog verder uitgroeien met alle gevolgen van dien. Wanneer je in de tuin zit begint het bij enkele wespen, die op het eten of een glas zoete frisdrank afkomen. Al snel zijn het hele groepen bij elkaar. En dat een situatie die je je niet wilt. Ee n klein nestje lijkt daardoor nog heel onschuldig, maar binnen enkele weken passen daar al duizenden wespen in. Je snapt het al, dit moet zo snel mogelijk de kop in worden gedrukt om schade aan de woning en het risico op steken te elimineren. Zeker voor kinderen en dieren kan het namelijk levensgevaarlijk zijn wanneer ze door agressieve wespen worden belaagd.

Hoe kun je een wespennest verwijderen?

Een wespennest verwijderen doe je niet zomaar. Het moet op een verantwoorde manier gebeuren om te voorkomen dat je gestoken wordt. Wanneer je namelijk de wespen bang maakt, voelen ze zich bedreigd en zullen ze steken. Zeker wanneer er jonge kinderen in de buurt zijn is het risico op een wespensteek iets wat je wilt voorkomen. Het beste is om daarom een specialist in te huren. De specialisten gaan in beschermende kleding op pad. Daarnaast zoeken ze uit waar zich het wespennest bevindt. Bij de in-uitgang wordt  professionele bestrijdingsmiddelen ingebracht. Zodra de koningin is besmet, is het nog een kwestie van tijd. Binnen enkele dagen zal het nest volledig uitsterven.  Daarna kan het wespennest worden opgeruimd. Je kunt dan weer ontspannen en veilig buiten bivakkeren en van de zomer genieten.