...

Verschillen tussen diverse haartransplantatie methodes

Verschillen tussen diverse haartransplantatie methodes

Verschillen tussen diverse haartransplantatie methodes

Wie zich verdiept in haartransplantaties zal zien dat er verschillende methoden mogelijk zijn. Afhankelijk van het probleem en de gebruikte techniek hangt daar een bepaald prijskaartje. Dat kan belangrijk zijn om ook naar te kijken. Natuurlijk wil je in eerste instantie vooral bekijken welke techniek het beste bij je verwachtingen past, maar de prijs kan natuurlijk ook de doorslag geven.

Transplantatie vergoeding verzekering

Om maar meteen te beginnen met het slechte nieuws; haartransplantaties worden over het algemeen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een enkele keer kan het via de aanvullende verzekering, als cosmetische ingreep, wel een klein deel vergoed worden. Daarvoor heb je een verzekering voor zogeheten cosmetische chirurgie zonder medische noodzaak nodig. Of in uitzonderlijke gevallen als het haarverlies het gevolg is van een ongeval, brandwond of ernstig psychisch lijden, dan kan een zorgverzekeraar ervoor kiezen om een uitzondering te maken.

Transplantatie aftrekbaar belastingdienst

Overigens is een haartransplantatie ook niet aftrekbaar bij de belastingdienst. De enige uitzondering zou misschien kunnen zijn als je kunt aantonen dat je kaalheid is veroorzaakt door een trauma en dus een medische noodzaak heeft. Dan kan het (deels) aftrekbaar zijn. Heel veel mitsen en maren dus. Voor het gemak raden we aan om er vanuit te gaan dat je de kosten volledig zelf moet betalen. Dus de vraag, wat kost een haartransplantatie?

Kosten van een haarimplantatie

De kosten van een haarimplantaten zijn afhankelijk van het aantal benodigde grafts. Onder grafts verstaan we groepjes haarzakjes. Een kleine behandeling bestaat uit 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is meer dan 2000 grafts.

De stelregel is dat grote behandelingen in verhouding, dus de prijs per graft, goedkoper zijn dan kleine behandelingen. Een kanttekening daarbij is wel dat een haartransplantatie met onnodig veel grafts, het risico heeft op toekomstige problemen omdat er dan eigenlijk te weinig donormateriaal overblijft.

Wie bepaalt hoeveel grafts er nodig zijn?

De vraag is natuurlijk hoe je weet of je een kleine, middelgrote of grote behandeling nodig hebt. Dat hangt af van twee factoren. In eerste instantie gaat het om persoonlijke wensen en daarnaast hangt het er vanaf in hoeverre er donormateriaal beschikbaar is.
Het donormateriaal wordt meestal van de achterzijde van het hoofd gehaald. Dan moet daar natuurlijk wel voldoende haar aanwezig zijn, anders creëer je daar een kale plek. Dat is verplaatsen van het probleem.