...

BIOSKOOP keert terug in de tijd!

BIOSKOOP keert terug in de tijdBIOSKOOP keert terug in de tijd!

De openlucht- en drive-incinema’s van BIOSKOOP keren terug in 2022! Terug naar vroeger, want het nostalgische thema blijft de rode draad, maar vooral ook naar het DNA van een concept dat véél meer is dan film alleen. Bij bubbels denken we gelukkig terug aan champagne en jacuzzi’s, dus ook BIOSKOOP maakt korte metten met het verplicht in de auto blijven. Een programma op zaterdagnamiddag zorgt er onder andere voor dat bezoekers al vanaf ’s namiddags welkom zijn op het drive-interrein, maar ook tal van nieuwe experiences garanderen vanaf 2022 een totaalbeleving die de film overstijgt. Voor 2022 werden de eerste edities aangekondigd voor De Pinte (Domein Begonia, do 26, vr 27 en za 28 mei) en Sint-Niklaas (Grote Markt, vr 3, za 4 en zo 5 juni). Geen nieuwe locaties in het voorjaar en ook Gent wordt uitzonderlijk eens overgeslagen, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door alle toevoegingen die er aankomen!

HET POST-COVIDTIJDPERK

De drive-inedities zijn er gekomen nadat de openluchtcinema’s door de verspreiding van het coronavirus niet meer mochten doorgaan. Grote bezoekersgroepen die zich onderling konden mengen waren een no go, maar bij de drive-ins kon de organisatie bezoekers relatief makkelijk van elkaar gescheiden houden door het verlaten van de wagen te verbieden. Hierdoor kon BIOSKOOP – vaak ondanks strenge maatregelen – afgelopen jaren toch een avondje uit aanbieden. Toen een logische vertaalslag die in 2021 meer dan 1.300 bezoekers mocht ontvangen, maar vandaag een concept – “nu het weer mag” – waar we misschien niet helemaal warm van worden?

Daarom wil BIOSKOOP met de drive-inedities evolueren richting het Amerikaanse drive-inconcept. Een daguitstap waar mensen samenkomen om van de dag te genieten en waar van alles te beleven valt met als kers op de taart, eenmaal de zon ondergaat, een film op groot scherm vanuit de wagen. Tickettypes die vorig jaar toegevoegd werden zoals Frontrow Seats – plaatsnemen in een voorgeparkeerde wagen – en Trunk Seats – naar de film kijken vanuit de koffer – blijven dus.

NIEUWE EXPERIENCES

Uniek aan BIOSKOOP blijven de experiences: add-ons die je bovenop jouw ticket kan boeken om jouw eventbeleving te personaliseren en er komen heel wat nieuwe experiences bij in samenwerking met verschillende lokale ondernemers. De Old School Snack Pack, een cateringpakket met nostalgisch snoepgoed, verse popcorn en een drankje dat je op voorhand kan bestellen, blijft één van de mogelijkheden die je als bezoeker kan bijboeken. Jouw keuzes doorgeven ter plekke gebeurt nog steeds via de daartoe ontworpen ordertool en jouw pakket wordt nog steeds naar de wagen gebracht. Dat is niet alleen een unieke beleving, maar ook héél comfortabel voor wie zich net goed in z’n zetel had genesteld. Nieuw zijn de Apero’Clock, Fuzzy Fastlane en Kraft Beer Tasting Experiences!

APERO’CLOCK

Met de Apero’Clock weet je meteen hoe laat het is: aperotijd! The Nutty Farmer is gek op al het lekkers wat de natuur ons te bieden heeft en neemt je mee op een reis rond de wereld met hun verrassende assortiment geroosterde en gekruide cashewnoten! Op BIOSKOOP ontvang je een bordje gemengd samen met het volledige assortiment van The Nutty Farmer.

FUZZY FASTLANE

Voor de Fuzzy Fastlane kan de organisatie rekenen op twee nieuwe partners! The Ghentist is een florale gin met citrustoetsen gemaakt door twee Gentse broers uit liefde voor de stad en ODETT is een alcoholvrije gin die een gezond en verfijnd alcoholvrij drankje wil aanbieden. Beiden gingen aan de slag met hun product en creëerden moderne versies van typische old school cocktails! Samen met BIOSKOOP vormen ze de smakelijke drievuldigheid die ervoor zal zorgen dat je bij aankomst meteen kan genieten van een lekkere welkomstcocktail (o.b.v. The Ghentist) of -mocktail (o.b.v. ODETT).

KRAFT BEER TASTING

En tot slot, een Kraft Beer Tasting i.s.m. DOK Brewing Company. In 1978 werd in Amerika een streep gezet onder het verbod voor thuisbrouwen, een achterblijfsel van de drooglegging. In de jaren die daarop volgen schieten de hobbybrouwers uit de grond als paddenstoelen. Er ontstaat een nieuwe markt van ‘craft beers’, bieren die op ambachtelijke wijze worden gebrouwen door onafhankelijke brouwerijen.

DOK Brewing Company is zo’n innovatieve microbrouwerij uit Gent. Zij serveren op BIOSKOOP een aantal proevertjes van hun bieren met bijkomende uitleg en andere interessante weetjes. Je ontvangt een cheat sheet met alle bieren en bijhorende QR-codes. Deze codes brengen je dan naar een video waar je meer uitleg krijgt over de bieren. Je kan dus doorheen de dag de bieren proeven, alleen of met een groep vrienden.

VINTAGE EN OLDTIMERS

Een eerste stap richting het Amerikaanse drive-inconcept is dan weer het zaterdagnamiddagprogramma. Toegang hiervoor is gratis. Beide weekends kunnen bezoekers ’s namiddags al langskomen om oldtimers te spotten, vintagekraampjes met allerlei tweedehands, hebbedingetjes en curiosa af te schuimen en voor de allerkleinsten wordt een springkasteel voorzien. Bezoekers kunnen er ook terecht om iets te eten en te drinken op het BAR 52-terras, te genieten van muziek en hopelijk het goeie weer. Ben of ken je een handelaar die graag aanwezig is op de vintagemarkt met zijn of haar spullen? Aarzel dan niet om contact op met de organisatie via reservations@bioskoop.events.

OLDTIMER MEETING

Momenteel is de organisatie ook volop op zoek naar autoverenigingen die voor de gelegenheid een meeting op het drive-interrein van BIOSKOOP willen laten doorgaan. Vorig jaar mocht BIOSKOOP – naast vele individuele oldtimers – tal van leden van Trans Axle Club Belgium (Porsche 924, 944, 968 en 928) en Vintage Waasland (Aircooled VW en Porsche) bij hun bezoekers tellen. Het is duidelijk dat het event ondertussen onlosmakelijk verbonden is met autoliefhebbers en/of -verenigingen en daarom besloot de organisatie om nog meer te willen doen met en voor deze bezoekersgroep.

“We vingen al meermaals op dat er vanuit de autoverenigingen soms gezocht wordt naar plaatsen die een samenkomst toelaten en waar praktische zaken zoals toiletten of elektriciteitsaansluitingen beschikbaar zijn. Daarom hebben wij besloten ons terrein hier met veel plezier voor open te stellen. Daarnaast zal er ook een professionele fotograaf aanwezig zijn die de daguitstap, de leden en de wagens in beeld brengt. Plaatsen hiervoor zijn eveneens gratis, maar wel beperkt en moeten dus aangevraagd worden.”

Wie ’s avonds wil blijven voor de film is zeker welkom, maar moet natuurlijk wel nog steeds over een geldig toegangsticket beschikken. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden voor autoverenigingen en de organisatie ondersteunt persoonlijk bij het in orde brengen van de reservatie.

Concreet kan je als autovereniging tickets aankopen aan een vast tarief van €12 per wagen en je kan ook voordelig de Old School Snack Pack Experience reserveren. Als vereniging reserveer je deze formule voor €8 per persoon (i.p.v. €9). Wie interesse heeft in de groepsformule, kan contact opnemen met de organisatie via reservations@bioskoop.events.

TICKETS & INFO
Het programma voor de voorjaarseditie staat online en de officiële ticketverkoop is ondertussen gestart. In De Pinte worden The Lion King – Live Action (do 26 mei), Die Hard (vr 27 mei) en Footloose (za 28 mei) vertoond. De film start telkens om 22u. In Sint-Niklaas staan Bohemian Rhapsody (vr 4 juni), Grease (za 5 juni) en Pretty Woman (zo 6 juni) op het programma. Daar start de film telkens om 22u15. Tickets worden verkocht in drie fases genaamd waves waarbij de eerdere wave telkens goedkoper is dan de daaropvolgende wave. Hoe sneller je reserveert, hoe goedkoper je ticket dus.

Tickets en info op: www.bioskoop.events.

BIOSKOOP keert terug in de tijd oldtimers