...

Alides Hidding stelt nieuwe single voor

Alides Hidding ‘the man with the golden voice’

Alides Hidding frontman van Time Bandits, ‘the man with the golden voice’ presenteert Nieuwe single. Time Bandits-frontman Alides Hidding is terug op het goede spoor met een nieuwe single. Een jaren 80-geluid dat stroomt met ontroerende teksten die elke luisteraar in het moment brengen. Naar die absurde wereld van beperkingen en wanhoop, naar de overvloed aan eenvoud die ons omringt. Vertrek met een gitaarsolo en gekalmeerd door een ‘gouden stem’ die zich verbergt: “‘Diamonds in the sand’ is een juweeltje geworden.”
Hij mag dan 68 jaar oud zijn, de vakman weet nog steeds de juiste snaren te raken. De frontman van Time Bandits staat weer in vuur en vlam nadat hij vorig seizoen meedeed aan “Beste zanger”. Alides Hidding heeft in de loop der jaren voor andere artiesten geschreven.

Alides Hidding Diamonds In The Sand

Zijn liedjes worden over de hele wereld gespeeld

Zijn liedjes worden over de hele wereld gespeeld, maar een liedje voor mezelf schrijven is lang geleden en het is nog steeds leuk, lacht hij zeker in deze tijd. Je denkt erin aan het leven, terugkijkend op de moeilijke tijden die we achter ons hebben.
Hij schreef een tekst waarin hij de wereld van nu door de ogen van een kind ziet, onschuldig en zorgeloos. “Corona is zo slecht nog niet voor ze. Een kind ziet niet het soort verdriet waarmee we als volwassenen worden geconfronteerd. Een kind daarentegen leert ons kijken naar de eenvoud van het leven. Het zijn ‘Diamonds in the sand ‘, of de hoogtepunten van ons leven’, zegt Alides Hidding. Samen met Marcel Fisser en Edwin van Hoevelaak ging hij de studio in voor de productie. “Oh man, ik werd echt weer geïnspireerd door het spelen en schrijven met andere mensen. Het begon allemaal te kriebelen. Met die clip was het topwerk. Je voelt en proeft en ziet Emoties van wanhoop tot kindergeluk”.

‘Diamonds in the sand’, de nieuwe single van Time Bandits, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.