...

Waarom een website laten maken door een specialist?

website laten maken

Waarom een website laten maken door een specialist?

Je bent bezig om een bedrijf op te starten en komt telkens weer zaken tegen waar je nog niet eerder aan had gedacht. Je denkt wel aan het opstarten van social media pagina’s voor je bedrijf, maar je hoort toch ook dat een website erg belangrijk is. Maar waarom zou je een website laten maken door een specialist? Hieronder enkele redenen en tips.

Ook voor beginnende ondernemers is het van belang om een goed werkende website te hebben. Er zijn veel klanten die online via de zoekmachines op zoek gaan naar bedrijven en als jij dan niet vindbaar bent, mis je de eerste kans al op potentieel contact met je klanten. Aangezien het maken van een goed werkende website en gebruiksvriendelijke website wel enige ervaring vergt, kun je dit beter uitbesteden en laten doen door een specialist. Hieronder de stappen die nodig zijn om een website op te zetten.

Hosten en domeinnaam

Denk goed over een juiste websitenaam. Het liefst komt er iets van de naam van je bedrijf in terug als deze domeinnaam nog beschikbaar is. Dit zal ook helpen om beter te vinden te zijn via de zoekmachines. Zijn er domeinnamen die nog beschikbaar zijn en op jouw domeinnaam lijken, laat deze dan ook direct vastleggen zodat de concurrent hier niets mee kan. Laat vervolgens je website hosten, dit kun je door bedrijven laten doen die jouw website aansluiten op een server. Let hierbij vooral op de snelheid en veiligheid die het bedrijf biedt om jouw website te mogen hosten. Niets zo vervelend als een traag werkende website die ook nog eens niet optimaal beveiligd is. Check ook of het bedrijf goede service kan verlenen indien er vragen of problemen optreden. Woon je in Gent? Webdesign Gent kan je prima helpen om een website op te bouwen en te zorgen dat alles precies zo werkt als jij wilt.

Design en WordPress

Zorg dat het design simpel en eenvoudig is weergegeven. Voeg er wat toffe afbeeldingen aan toe om de website niet te saai en plat te laten lijken en uiteraard content die aanspreekt. Kies vervolgens voor een fijn besturingssysteem waaraan je eenvoudig zelf wijzigingen kunt toevoegen, zoals WordPress. Er zijn ook diverse templates beschikbaar die aan te sluiten zijn op WordPress. Vraag dit na bij degene die je helpt met de website. Wil jij een website laten maken in Gent? Zoek dan online naar de mogelijkheden in de buurt.

SEO

Heb je bovenstaande stappen doorlopen met de specialist? Kies dan voor de juiste tekstuele inhoud die de doelgroep aanspreekt. Ben je er zelf niet goed in? Laat een tekstschrijver dan teksten schrijven die geschikt zijn voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachineoptimalisatie. Hierdoor zul je hoger ranken op de zoekmachines en sneller naar boven komen als je doelgroep bepaalde zoektermen gebruikt.

Data

Is de website al een tijdje in de lucht? Dan kun je vervolgens op de data achter de website meten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Google Analytics om te kijken welke doelgroepen je website nu trekt, wat hun achtergrond is, leeftijd, man/vrouw en hoelang ze op welke pagina’s rondhangen op jouw website.