...

Maak je interieur compleet met sfeervolle verlichting

Maak je interieur compleet met sfeervolle verlichting

Maak je interieur compleet met sfeervolle verlichting

Ben je recent verhuisd en ben je nog bezig met het inrichten van je woning, of heb je zin om het interieur eens een opfrisser te geven? Dan zijn er diverse dingen die je kunt aanpassen, die je interieur kunnen opfleuren of transformeren. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van een kleurenschema, het uitzoeken van passende decoratie-items als vloerkleden, lampen of kussens. En wat dacht je van sfeervolle verlichting voor jouw droomhuis?

Muurlampen

Een manier om veel ruimte te besparen, maar een hoekje toch gezellig te maken, is door middel van binnenverlichting in de vorm van muurlampen of wandlampen. Zoals de naam impliceert, bevestig je deze verlichting aan de muur. Het neemt dus geen extra of onnodige ruimte in op de vloer, waardoor je hier geen rekening mee hoeft te houden bij het indelen van je woonruimte.

Wandverlichting kent diverse vormen. Voor een leeshoek is het wellicht fijner om een vrij felle lamp te hebben, zodat je het boek goed kunt lezen. Bij de zetel zal de wandlamp vooral dienen als gezellige, warme verlichting. Hiervoor zou je een wandlamp kunnen kiezen met wat minder fel en wat geler licht om het warme gevoel te creëren. Passend bij je smaak zijn er diverse modellen wandverlichting. Zo heb je bijvoorbeeld binnenverlichting die lijkt op een lantaarn met een kaarsje erin. Ook kun je kiezen voor een moderner en industrieel model, zoals wat subtielere verlichting die lijkt op een soort spotje.

Verlichting voor boven de eettafel

De eettafel is een plek waar iedereen eigenlijk veel tijd besteedt. We eten er minimaal drie maaltijden, maar vaak werken we er ook aan, of spelen we spelletjes en genieten we van een aperitiefje. De eettafel wordt altijd geassocieerd met gezelligheid. Daarom is het belangrijk om er ook gezellige verlichting boven te hangen. Een mooie vorm van binnenverlichting voor boven de eettafel is om bijvoorbeeld meerdere losse lampen aan het plafond of aan een soort rails te hangen, die elk net wat verschillen in hoogte. Dit geeft een erg moderne uitstraling aan het interieur.

Wat ook mooi is, is om een hanglamp op te hangen die net iets minder breed is dan de eettafel zelf. Op deze manier lijkt de eettafel langer en wordt deze ook overal evenveel verlicht. Iets wat ook steeds populairder wordt, is een lichtsnoer verwerken in kunstbloemen of -planten en deze boven de eettafel op een rails te bevestigen. Dit brengt direct meer kleur in de ruimte, waaraan je de overige decoratie kunt aanpassen. Ook een maanachtige bol met een warme gloed is de laatste jaren erg populair geworden. Qua binnenverlichting is alles mogelijk; probeer ook eens out of the box te denken om tot een uniek interieur te komen!