...

Dit zijn de 5 populairste giveaways van dit moment

Dit zijn de 5 populairste giveaways van dit moment

Dit zijn de 5 populairste giveaways van dit moment

Het jaar zit er weer bijna op, de adventskrans is uitgestald en nu volgt een heerlijke tijd van samenzijn en cadeautjes. Niet alleen consumenten verwennen elkaar maar al te graag met allerlei leukigheden, want ook bedrijven staan zoals elk jaar te popelen om hun klanten, medewerkers en partners in de watten te leggen. Hieronder ontdek je wat de populairste giveaways van dit moment zijn. Met deze giveaways kunnen bedrijven weinig fout doen. Toch blijft het aan te raden om de weggevertjes af te stemmen op het doelpubliek, de identiteit van het bedrijf en de boodschap die men wenst mee te geven. Door dit goed te doen, vergroot men de grootse impact die de kleinste geschenkjes kunnen hebben.

Bedrukte bidons

Voor sportievelingen behoren er heel wat leuke gadgets tot de mogelijkheden. Zo geven bedrijven hen bijvoorbeeld een verfrissende boost met behulp van bedrukte bidons. De vorm van een bidon heeft het voordeel dat het een 360°-bedrukking mogelijk maakt, waardoor een slogan of een logo extra goed opvalt. Daarnaast zijn bidons in vrijwel alle prijsklassen en met uiteenlopende specificaties te verkrijgen. Bedrukte bidons staan bedrijven bovendien toe om te focussen op de bewuste consument. Daarbij gaat uiteraard steevast de voorkeur naar bidons op basis van gerecycled plastic. Het is nu eenmaal zo dat een bidon, op voorwaarde dat het wordt gevuld met kraantjeswater, ecologischer is dan flessenwater.

De goedkoopste modellen zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer zestig cent per bidon. Het gaat dan om eenkleurige modellen op basis van plastic. De luxueuze modellen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen als roestvrij staal en hebben een geïsoleerde wand, waardoor ze geschikt zijn voor gekoelde en warme dranken. De prijzen lopen daarbij op tot ruim twintig euro per bidon. Voor elk budget is er dus een oplossing.

Bedrukte aanstekers

Omdat bedrukte aanstekers goedkoop zijn, blijft het een populaire gadget om weg te geven. Daarnaast maken aanstekers het eenvoudig om in te spelen op creatieve campagnes, zeker als er kernwoorden als warmte of vuur aan te pas komen. Toch zijn steeds meer bedrijven kritisch, omdat aanstekers zouden doen uitschijnen dat men roken wil stimuleren. Als alternatief komen ze dan vaak uit bij een combi-aansteker, waarbij de aansteker meer kan dan alleen vuur creëren. De aansteker beschikt dan bijvoorbeeld ook over een flessenopener of een zaklamp. Het blijven relatief goedkope gadgets die gemakkelijk te bedrukken zijn en die door een groot deel van het uitgaanspubliek wordt geapprecieerd, terwijl het niet alleen focust op rokers.

Bedrukte of gegraveerde pennen

Toegegeven: origineel is het niet. Maar toch is de bedrukte pen elk jaar een voltreffer. Bedrukte pennen hebben dezelfde voordelen als bedrukte aanstekers. Zo zijn ze goedkoop en zijn ze gemakkelijk te bedrukken. Daarnaast worden ze ook nog eens vaak gebruikt, waardoor logo’s en slogans veelvuldig worden gezien. Natuurlijk hoeven pennen niet per se goedkoop te zijn en behoren ook gegraveerde vulpennen van topmerken als Parker en Waterman tot de mogelijkheden. Eigenlijk kan je dan ook weinig fout doen met de gouwe ouwe pen.

Pennen hebben ook het voordeel dat er heel wat zinspelingen mogelijk zijn. Daarnaast kunnen ze unieke momenten vereeuwigen. Bij een huwelijk kunnen getuigen bijvoorbeeld een gegraveerde pen gebruiken die speciaal voor dat moment is gemaakt. Naderhand wordt de pen ingekaderd en blijft het een mooie herinnering van dit heuglijke moment. Ook bij bedrijfsovernames of de aankoop van een woning is dit een leuk, symbolisch en betaalbaar geschenk.

USB-sticks

Lange tijd waren USB-sticks een van de vaakst gekozen giveaways. Tot op heden blijven ze populair, maar hun belang neemt wel af. Dat komt omdat ze steeds minder vaak worden gebruikt, onder andere door de opkomst van de cloudopslag. Het is meteen ook de reden waarom het aantal USB-poorten in nieuwe desktops soms behoorlijk laag ligt. Het blijft een leuk relatiegeschenk, maar het is ook belangrijk dat men alternatieven overweegt. Consumenten zitten niet bepaald te wachten op de twintigste USB-stick in hun lade.

Paraplu’s

In regenland België is een paraplu altijd welkom. Paraplu’s hebben veel van de eigenschappen die we eerder al aanhaalden. Ze zijn relatief goedkoop en ze hebben een groot drukoppervlak, terwijl ze veelvuldig worden gebruikt en gezien. Ze torenen letterlijk boven het publiek uit en ze vallen op.

En net als bij pennen hoeft een paraplu heus niet altijd een goedkope uitstraling te hebben. De betere paraplu’s zijn stormbestendig en maken bijvoorbeeld gebruik van hoogwaardig polyester. Vaak hebben ze dan wel een subtielere opdruk. Op het parapludoek wordt dan hoogstens een keurig logo aangebracht, terwijl de daadwerkelijke boodschap zich eerder op de pouch en op de sluitband van de paraplu bevindt.
Photo by Don Agnello on Unsplash