...

De nieuwe trends voor je badkamer

badkamer trends

De nieuwe trends voor je badkamer

Je twijfelt of je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe badkamer of dat je je bestaande badkamer gaat verbouwen. Wat zijn de nieuwste trends op dit gebied, welke trends blijven en wat voor mogelijkheden zijn er om je badkamer niet compleet te strippen, maar er wel een nieuwe touch aan te geven. Hieronder gaan wij over tot de nieuwe trends op badkamergebied.

De industriële trend is nog steeds zichtbaar in de hedendaagse badkamer. Door het gebruik van vele robuuste materialen zoals hout, staal, beton, grote tegels en gebruik van licht/donker, creëer je eenvoudig een industriële look in je badkamer. Ook wordt er in deze badkamers veel gebruikt gemaakt van mat zwarte badmeubels, koperen douchekranen of betonlook tegels.

Een eerdere trend van kleinere tegels zoals mozaïektegels of ouderwets ogende tegels gecombineerd met pasteltinten komt weer helemaal terug. Vaak worden deze tegels gecombineerd met houten badmeubels, zodat er een Scandinavische stijl ontstaat. Deze stijl kenmerkt zicht door de rustige en kalme uitstraling in de badkamer door het gebruik van pasteltinten en natuurlijke materialen.

De Retro badkamer is terug .

De Retro badkamer is ook weer terug van weggeweest. Hoe gekleurder en gekker, hoe beter. Er wordt bij deze stijl veel gewerkt met kleuren zoals okergoud, mosterdgeel, goud en olijfgroen. Terazzo tegels, retro badkamerlampen en gekleurde accessoires.

Ook de ensuite badkamer blijft een echte trend die al jaarlijks erg populair blijft. Hierbij loop je vanaf je bed zo je wellnessbad of douche in, wat een luxe! Deze badkamers kenmerken zich door luxe ogende materialen en door de combinatie van slaap- en badkamer vaak ook door een enorme ruimtelijkheid. Een sauna, stoomcabine, jacuzzi of inloopdouche wordt vaak in een wellness-ensuite badkamer geplaatst. Betreft het een aparte badkamer die niet geplaatst is in het slaapgedeelte, dan noem je deze trend ook wel hotel/wellness chic.

Wat voor materialen zijn er dan trendy in 2021?

Nog steeds zijn industriële meubels dus erg in trek, ronde spiegels, matzwarte meubels, koperen kranen, net als de marmeren tinten en zwart/wit badkamers gecombineerd met kleurrijke accessoires. Ook heb gebruik van (sfeer)verlichting kan een bepalende invloed op jouw badkamer hebben. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om jouw badkamer niet geheel te hoeven strippen en veel geld uit te hoeven geven, want door het aanpassen van enkele details of het vervangen van een badkamermeubel kun je jouw badkamer weer voorzien van een nieuwe en verfrissende touch waarmee je weer jaren vooruit kunt.