...

Lost Without You song voor Rode Neuzen Dag

Lost Without You

‘Lost Without You’ van Regi & Pauline is de song voor Rode Neuzen Dag 2021. Na de stevige greep van Vechter met Camille vorig jaar, verraste en lanceerde Regi het epische Lost without You in de nieuwe versie van Liefde Voor Muziek Special op Rode Neuzen Dag. De wereld werd getroffen door Freya Ridings. Dit nummer wordt het nummer van Rode Neuzen Dag in 2021. De keuze voor het nieuwe toptalent bleek wederom de juiste: Regi Academy winnares Pauline overtreft de stoutste verwachtingen met deze aangrijpende cover. Het speciale programma Liefde Voor Muziek op Rode Neuzen Dag wordt op 26 november om 20.00 uur uitgezonden op VTM.

Hoes Regi & Pauline Lost Without You

Zeven veerkrachtige jongeren

Dit bijzondere programma gaat over zeven veerkrachtige jongeren. Elk van hen koos een lied voor een leraar die van grote betekenis voor haar/hem was. De inspiratie voor het kiezen van de Rode Neuzen Dag nummer van dit jaar kwam van het persoonlijke verhaal van de 16-jarige Brent en zijn dankbaarheid aan zijn wiskundeleerkracht Francine. Ze koos er immers – net als veel andere Vlaamse leerkrachten – voor om de nodige aandacht te geven aan leerlingen die het nodig hebben, zoals Brent. Brent is een perfectionist en legt zichzelf veel druk op. Dit veroorzaakte paniekaanvallen tijdens de les en examens.

Hij vond zichzelf lelijk

Zijn zelfrespect was erg laag en hij werd geconfronteerd met het feit dat jonge mensen erg veeleisend konden zijn toen hij op de middelbare school zat. Brent behandelde de zaak heel persoonlijk, en probeerde toen zo min mogelijk aandacht te krijgen, hij wilde onzichtbaar zijn, op deze manier. De camera aanzetten tijdens de online les was een hele uitdaging: hij vond zichzelf lelijk, dus begon hij minder te eten, waardoor hij aan een eetstoornis leed. Hij waarschuwde andere jongeren dat als je eenmaal een eetstoornis hebt, je er moeilijk vanaf komt.

Het was een uitlaatklep

Tot op de dag van vandaag draagt ​​hij dit nog steeds mee. Zijn leerkracht Francine was op het juiste moment om ademhalingsoefeningen te doen met Brent tijdens een angstaanval en adviseerde hem professionele hulp te zoeken. Toen hij het moeilijk had, betekende “Lost Without You” veel voor Brent. Het was een uitlaatklep en gaf hem een ​​warm gevoel. Hij was niet alleen. Zonder de steun van familie, vrienden en zijn leerkracht Francine zou hij misschien nooit herstellen. Vandaag wil hij veel tijd en geduld gebruiken om te bewijzen dat er altijd licht aan het einde van de tunnel zal zijn. “Uiteindelijk komt alles goed!” voegde hij er met een glimlach aan toe.

Lost Without You, een ijzersterke song met een boodschap die helemaal past in het thema van Rode Neuzen Dag 2021: leerkrachten een extra duwtje in de rug geven en hen daarbij ondersteunen zodat zij nog meer een sidekick kunnen zijn voor hun leerlingen, kan je nu al ervaren via deze link:

Regi licht de keuze van het nummer toe: “Heel fier dat we iets moois hebben mogen maken voor Brent en zijn leerkracht Francine. Brent zou ook effectief ‘lost’ geweest zijn, moest Francine niet de extra tijd in hem hebben gestoken gedurende de moeilijke online-les periode. Ik hoop dat dit nummer veel mensen een hart onder de riem kan steken, en vaak zal gebruikt worden om iemand muzikaal in de bloemetjes te zetten”.

Regi & Pauline brengen Lost Without You ook live bij de start van Rode Neuzen Dag On Tour op zaterdag 20 november in Roeselare. Meer info op rodeneuzendagontour.be.

@realregi (Instagram)
@regipenxten (TikTok)
@pauline.officialmusic (Instagram)
@paulineslangen (TikTok)
https://lnk.to/LostWithoutYouLVM

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, HLN, Qmusic en Belfius. Wie een actie wil organiseren of een gift wil doen kan hiervoor terecht op rodeneuzendag.be