...

Robin Hood en Ik, de première

Robin Hood als musical

Robin Hood en Ik de nieuwe musical ging afgelopen zondag in première in het Capitole in Gent. Om 14.45 stonden we reeds klaar gewapend met covidticket en identiteitskaart om het Capitole te betreden. Na een aarzelende start met de contole mochten we eindelijk plaats nemen voor de rode loper waar tal van BV’s zouden passeren. Want het was vandaag de première van de nieuwe musical en dat betekend ook heel wat BV genodigden. Zo herkenden we onder meer Koen Crucke en vriend Jan, Greet Rouffaer, Viv Van Dingenen, Mathias Vergels en vele anderen.

Robin Hood en Ik

Geen traditioneel verhaal

Wie denkt van Robin Hood en Ik het traditionele verhaal van Robin Hood voorgeschoteld te krijgen die komt verkeerd uit. Als je weet dat een zekere Stany Crets instaat voor het script en de liedjesteksten, dan kan je er vergif op innemen dat het verhaal een heel andere richting zal uitgaan. Je hebt uiteraard de figuur van Robin Hood en zijn onafscheidelijke vriend broeder Tuck, maar de scherrif van Notingham wordt dan ook plots de scherrifin van Notingham. Het is dan ook deze net zoals in het oorqspronkelijke verhaal die wil trouwen met Marianneke de nicht van koning Jan Zonder Land.

Voor kinderen of volwassenen?

Of de musical nu gemaakt is voor kinderen of volwassenen laten we in het midden. Feit is dat de humor nooit veraf is. Broeder Tuck alias MNM-dj én Ketnetwrapper Sander Gillis is met momenten hilarisch. Zeker als hij in het lied Robin hout zingt i.p.v Hood omdat het moet rijmen op woud. De rol van Robin Hood (Aaron De Veene) is hem ook op het lijf geschreven en het musicaldebuut van thuis-actrice Lynn Van den Broeck als Marianneke mag er uiteraard ook zijn. Het regiedebuut van de West-Vlaamse Floris Devooght mag ook geslaagd worden genoemd.

Robin Hood en Ik

Veranderingen brengen kopzorgen mee

Met het lezen van een boek door Jessy (Charlotte Suijs) komen de figuren in het boek tot leven en begint het verhaal. Maar doorheen het verhaal wordt het ook duidelijk dat veranderingen aanbrengen in een boek voor aardig wat kopzorgen kan zorgen. Plots krijgt het schutterstornooi een heel andere wending. Maar we gaan niet alles verklappen wie wil weten hoe het afloopt kan tot 23 oktober 2021 in het Trixxo Theater Hasselt en vanaf 29 oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets en info vind je op www.deepbridge.be

Meer BV foto’s klik hier