...

Draag zorg voor je graafmachines

Draag zorg voor je graafmachines

Draag zorg voor je graafmachines

Wanneer je bijvoorbeeld in de bouwsector werkt, zijn graafmachines een essentieel onderdeel van je werk. Het is dan ook belangrijk dat ze van goede kwaliteit zijn en dat ze goed worden onderhouden. Slecht onderhouden machines kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Laat de belangrijkste onderdelen, zoals je rubbertracks, dus zeker vaak nakijken.

Wat zijn rubbertracks?

De rubbertracks zijn de zwarte rubberen kettingen die je rond het rijwerk ziet bij graafmachines. Het lijkt alsof ze volledig uit rubber bestaan, maar ze bestaan eigenlijk uit veel meer materialen. Rubbertracks hebben namelijk ook nog stalen schakels die in rubber zijn gegoten en waarover de machine beweegt.

Daarnaast heb je ook verschillende soorten rubbertracks. Zo heb je AVT rubbertracks, shorts pitch rubbertracks en long pitch rubbertracks. AVT rubbertracks zijn Anti Vibratie Tracks. Deze tracks zorgen voor een groter comfort voor de machinist. Zoals de naam al zegt, zijn er minder trillingen tijdens het besturen van de machine. Bovendien zorgen deze rubbertracks voor een tragere slijtage dan andere soorten. De long pitch zorgt voor een heel onstabiele rijervaring en veroorzaken veel trillingen. De short pitch is aangenamer om te besturen en heeft minder trillingen dan de long pitch. Een nadeel van de short pitch tracks is dat er meer kans is op vuilophoping tussen de onderdelen.

Wanneer de rubbertracks tekenen van slijtage vertonen, kan je ze best meteen laten vervangen. Veel voorkomende slijtage zijn onder meer scheuren aan de buitenzijde van de tracks of een insnijding in de tracks.

Koop de juiste onderdelen voor je machines

Zoals hierboven al is vermeld, zijn goedwerkende machines essentieel in onder meer de bouwsector. Het is dan ook belangrijk dat je onderdelen van goede kwaliteit aankoopt. Het wordt aangeraden om onderdelen te bestellen van hetzelfde merk van je graafmachine. Zo ben je helemaal zeker dat het de juist onderdelen zijn. Voor een Kubota graafmachine kan je dus best enkel Kubota onderdelen aankopen. Het bedrijf achter deze onderdelen hanteren een milieuvriendelijke en verantwoorde werkwijze. Ze gebruiken bijvoorbeeld alleen maar natuurlijke bronnen en zijn een grote voorstander van duurzame ontwikkeling. Wanneer je Kubota onderdelen aankoopt, ben je er dus zeker van dat ze kwalitatief zijn.

Wanneer je daarnaast zelf niet voldoende kennis hebt om het onderhoud van je graafmachines te doen, kan je best beroep doen om vakspecialisten. Zij weten natuurlijk het beste naar welke sporen van slijtage ze moeten kijken. Zij kunnen je bovendien ook de juiste raad geven over het gebruik en onderhoud van de onderdelen.