...

Callum Beattie stelt nieuwe single voor

Callum Beattie al hele tijd niet meer afgesproken

Callum Beattie, Schotse singer-songwriter en Russisch EDM-duo Harddope droppen het hitgevoelige ‘Lost Souls’. Sinds het begin van de pandemie en na de release van zijn debuutalbum ‘People Like Us’, heeft de Schotse singer-songwriter Callum Beattie het gevoel dat hij opgesloten zit. Een gevoel dat versterkt wordt nu hij door de maatregelen al maanden thuis zit met zijn vrienden en al geruime tijd niet meer kan afspreken met zijn Hongaarse vriendin.

Callum

Callum Beattie en Harddope bundelen de krachten

Het is wel het ideale moment om zich te laten onderdompelen in de Oost-Europese muziek, waardoor hij vrij snel in contact kwam met het populaire Russische EDM-duo Harddope. Het eerste resultaat van hun vriendschap is het stream-en radiovriendelijke ‘Lost Souls’, een track die het duo vrijdag uitbracht op het befaamde Engelse 3Beat-label. Met behulp van hun eigen achtergrond en ervaring bundelden Call Beattie en Harddope de krachten voor “Lost Souls”, een instant pop-dance song die na éen luisterbeurt meteen blijft hangen.

Geweldige mensen, geweldige muziek

“Ik vond het geweldig om met de Harddope-gasten samen te werken aan onze gemeenschappelijke single. Geweldige mensen, geweldige muziek en we zijn erg benieuwd naar hoe de wereld hier gaat reageren ”, Zegt de Schotse zanger en songwriter Callum Beattie. Met meer dan 14 miljoen streams is het Russische EDM-duo Harddope een vaste waarde in de muziekwereld. Verschillende tracks kregen al support bij het grote Russische Record Russia, maar ook het Duitse KISS FM, het Spaanse Flaix FM én heel wat Belgische radiostations (MNM, Topradio..) hebben in het verleden al nummers van hen gedraaid.

Een massa complimenten en lovende kritieken

Aan succes geen gebrek, want het langverwachte debuutalbum ‘People Like Us’ van Callum Beattie was vorig jaar goed voor ‘Album Of The Week’ op BBC Radio 2 en kwam op #1 binnen in het officiële Schotse albumlijst. De cijfers van Callum zijn indrukwekkend, want in zijn prille carrière werd zijn muziek wereldwijd al meer dan 36 miljoen keer gestreamd. Hij stond 7 keer op de playlist van BBC Radio 2, kreeg meerdere malen ondersteuning bij oa Hits Radio Network en kreeg een massa complimenten en lovende kritieken i.o De Telegraph, evening standard, Independent e.v.a

‘Lost Souls’ van Harddope &  Callum Beattie verscheen op 3Beat en is digitaal en op youtube beschikbaar.