...

iPad Air, welke lichtgewicht krachtpatser is beter?

iPad air

iPad Air, welke lichtgewicht krachtpatser is beter?

Apple is druk bezig met het uitbreiden van het gamma fantastische tablets. Hier betaal je vaak wel de hoofdprijs voor. Tenzij je kiest voor een refurbished iPad. Eén van de favorieten iPad-modellen is de Air. Vanwege zijn handzaamheid en rekenkracht is de tablet zeer geschikt voor veelzijdige taken. Van de Air zijn inmiddels meerdere modellen uitgebracht. Welke lichtgewicht krachtpatser is beter, de iPad Air 2 of de iPad Air 3? Je leest het hier.

De iPad Air 3 refurbished werd in 2019 uitgebracht, maar wordt nog steeds veelvoudig verkocht en gebruikt. Evenals de iPad Air 2 refurbished welke sinds 2017 in veel huiskamers films afspeelt of spelletjes tot leven laat komen. Het is dan ook de vraag: wat heb je precies voor functies nodig? We nemen in ieder geval de belangrijkste verschillen tussen de Air2 en 3 door, zodat jij een goed beeld krijgt hoe het best je geld te besteden.

Ontwerp iPad Air

Over het algemeen staat de iPad Air er al om bekend dat het een krachtige én lichte tablet is welke eenvoudig is mee te nemen. Hierdoor leent de Air-serie zich zeer goed voor gebruik thuis, op het werk én onderweg. Met andere woorden of je nu in het park ligt of een presentatie geeft, de iPad Air zal je ondersteunen waar je hem nodig hebt. Hij past eenvoudig in de meeste tassen en is door het lichte gewicht goed mee te dragen.

De afmetingen van de iPad Air 2

Hoogte: 240 mm
Breedte: 169,5 mm
Diepte: 6.1 mm

De afmetingen van de iPad Air 3

Hoogte: 250.6 mm

Breedte: 174.1 mm

Diepte: 6.1 mm

Qua gewicht zijn de tablets ongeveer even zwaar. De Wi-Fi-versie van de iPad Air 2 weegt 437 gram, waar de iPad Air 3 met 456 gram maar ietsjes zwaarder is.

De iPad Air 2 was de eerste iPad met de Touch ID-vingerafdruksensor. De iPad Air 3 maakt ook nog steeds gebruik van de Touch ID-vingerafdruklezer. De iPad Air 3 heeft ook nog steeds een 3,5 mm koptelefoonaansluiting voor audio. Hierdoor kun je eenvoudig je bekabelde oordopjes of hoofdtelefoon aansluiten op zowel de iPad Air 2 als de Air 3.

Voor het opladen maakt de iPad Air 3 nog steeds gebruik van een Lightning-aansluiting, dus je moet zeker je Lightning-kabels in bijhouden. Voor het geluid zitten er twee luidsprekers aan de onderkant van de iPad Air 2 en iPad Air 3.

Beeldscherm

De iPad Air 2 heeft een 9.7-inch display (resolutie 2048×1536 bij 264 ppi), terwijl het display van de iPad Air 3 is opgewaardeerd tot 10.5-inch (diagonaal) met een resolutie van 2224×1668 (264 ppi). Met het 10.5-inch scherm lijkt de nieuwe iPad Air op een lichtere versie van de iPad Pro.

Prestaties

De iPad Air 2 is uitgerust met de Apple A8X chip met 64-bit architectuur en Apple M8 motion co-processor. Daarbij heeft de iPad Air 2 een werkgeheugen van 2 GB RAM. Als je hier niet in thuis bent, zegt dit je misschien niet heel veel. Wat je vooral kunt onthouden is dat de Air 2 zeer geschikt is voor alledaagse taken, zoals internet, social media, muziek streamen of spelletjes spelen.

De iPad Air 3 is geüpgrade met de A12 Bionic met 64-bit architectuur en de M12 motion co-processor. Dit maakt de iPad Air 3 ongeveer drie keer krachtiger dan de iPad Air 2. Hierdoor kun je met de iPad Air 3 ten minste alle dagelijkse taken zoals de iPad Air 3 aan en meer.

Camera

Als de selfie-camera voor jou heel erg belangrijk is, dan zal de iPad Air 3 beter uit de bus komen. De camera aan de voorzijde van de iPad Air 2 is 1.2 megapixel bij 720p (diafragma f/2.2) en de camera aan de achterzijde is 8 megapixel (diafragma f/2.4).

De camera aan de achterzijde van de iPad Air 3 is in wezen gelijk aan die van de iPad Air 2, maar de camera aan de voorzijde is aanzienlijk verbeterd tot 7 megapixel (diafragma f/2.2).

Air modellen

De iPad Air 2 is verkrijgbaar met een capaciteit van 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. En de iPad Air 3 is verkrijgbaar met een capaciteit van 64GB en 256GB. Zowel de iPad Air 2 als de iPad Air 3 zijn verkrijgbaar in Silver, Space Grey en Gold.

Extra specificaties

De Apple iPad Air 3 is te gebruiken met de Smart Keyboard cover van Apple en de eerste generatie Apple Pencil. Let op: dus niet de tweede generatie Apple Pencil. Hierdoor heeft de iPad Air 3 een streepje voor op de iPad Air 2. Om het Apple Smart Keyboard van stroom te voorzien, heeft de iPad 3 een Smart Connector.

Prijs iPad Air

Op het moment van schrijven is de iPad Air 2 bij Forza Refurbished al verkrijgbaar voor zo’n €199,-. De prijs van de iPad Air 3 is bij dezelfde refurbished-aanbieder €429. Je betaalt dan ook wat meer voor de iPad Air 3, maar krijgt daarvoor ook een paar extra opties. Bij Forza Refurbished ontvang je daarnaast 2 jaar garantie op de gehele refurbished iPad, dus ook de batterij. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kun je dus kosteloos een beroep doen op deze Keurmerk Refurbished partij. Dankzij dit Keurmerk ben je trouwens verzekerd van een betrouwbare refurbished aankoop. Hierdoor is dit zowel op de korte als lange termijn een heel interessante investering. Weet jij al welke het gaat worden? Welke je ook kiest, je haalt altijd een krachtige lichtgewicht iPad in huis.