...

Kamiel Sergant is overleden

kamiel sergant overleden

Kamiel Sergant is overleden

Stad Aalst – Droevig nieuws: Kamiel Sergant is overleden. Onze stad neemt afscheid van ‘onze Koizer’, een carnavalsicoon en een man met een bijzonder groot hart. Kamiel, Aalst vergeet je nooit!

De Burgemeester van Aalst noemt het overlijden van Kamiel Sergant een groot verlies voor Aalst

Met grote droefenis en verslagenheid verneem ik zopas het overlijden van Kamiel Sergant. Een groot Aalsters monument gaat van ons heen. Kamiel Sergant is vele decennia verbonden aan het DNA van Aalst. Kamiel was Aalst. De facto was hij de uitvinder van de stadsslogan ‘Aalst vergeet je nooit’, want Kamiel vergat nooit iemand. Altijd vriendelijk, hulpvaardig, geestig en gevat. Toonbeeld van solidariteit en medemenselijkheid. Een voorbeeld voor velen. Ik bewaar prachtige en warme herinneringen aan hem.

In 1962 stelde Kamiel zich voor het eerst kandidaat voor de titel van Prins Carnaval. Zijn eerste titel veroverde ‘Don Camilio’ pas een jaar later, en in 1966 en 1968 zouden er nog twee volgen. Tijdens de popverbranding van 2014 kondigde onze Keizer aan dat hij voor de laatste keer zou deelnemen aan de carnavalfestiviteiten – voor velen een bijzonder emotioneel moment. ‘Doeme voesj?’ Zijn uitroep werd de meest bekende Aalsterse slagzin. Voesjdoeng zal Kamiel nu niet meer.

Aan de nabestaanden van Kamiel, zijn familie en vele vrienden bieden we onze diepe gevoelens van respect en medeleven aan. En onze Keizer, zal een heel waardig Aalsters eerbetoon krijgen, zoals een persoonlijkheid buiten categorie dat verdient. We zullen hem missen.

kamiel sergant overleden