...

Hoe geef je je huis en tuin karakter?

Hoe geef je je huis en tuin karakter

Hoe geef je je huis en tuin karakter?

Een groen gazonnetje, een open keuken en veel ramen. De wens van zowat iedereen. Maar misschien heb jij ook wel na een tijdje zin om wat meer karakter, persoonlijkheid en kleur in jouw huis en tuin te brengen. Want zeg nu zelf, wie wil een grijze muis zijn?

Karakter betekent niet over the top

Laten we dit misverstand eerst de wereld uit helpen: je hoeft geen turquoise tegels te combineren met rode zetels en antieke kaders op te hangen om een huis met karakter te creëren. Wat telt, is jouw persoonlijkheid en de warmte die je in je huis brengt. En zoals met alles: balans straalt rust en luxe uit. Maar waar ligt de lijn tussen rustgevend en saai? In een modern huis kan je perfect neutrale keramische vloertegels combineren met een witte keuken en karakter toevoegen door houten wandplanken in de keuken met kleurrijke accessoires, een groot modern schilderij of je kan ook kiezen voor een verrassend materiaal van kranen of handvaten.

Hoe integreer je kleur?

De meest logische keuze is om te kiezen voor kleurrijk behang of een accentmuur als je kleur in je woning wil brengen. Gaat dit er voor jou wat over? Geen nood, er zijn nog veel andere opties. Zo kan je kiezen voor kleur in kleine ruimtes zoals het toilet, of voor ‘zachte’ kleuren zoals een lichtgeel of lichtgroen in combinatie met witte muren. Als je een rustig interieur wil creëren, vermijd je best zo veel mogelijk kleuren zoals rood en paars, en integreer je best pastelkleuren met groene en blauwe tinten. Natuurlijk kan je kleuren ook verwerken in accessoires en meubels. Een donkerblauwe zetel in plaats van een grijze, of lichtroze stoelen in plaats van witte zijn een originele én stijlvolle keuze.

Trek het door naar je tuin

De tuin wordt vaak vergeten, maar een karaktervolle gevel of achtertuin, geeft je huis ook dat “extraatje”. Een Japanse esdoorn, witte rozen, een klimhortensia, een blauweregen of een wilde wingerd zijn perfecte planten om je lounge, tuinhuis of gevel op te fleuren. Denk ook aan de indeling van je tuin: maak een extra padje of extra borders met je terrastegels. Meerdere indelingen of verschillende plantensoorten maken van je rechthoekige tuin zeker een interessanter geheel. Onze drie tips? Wissel gazon af met afgebakende borders langs de zijkant en rond je terras. Plaats een extra bank of terrasje achteraan in je tuin voor een gezellige leeshoek. Plant een grote boom die laat in blad schiet zoals een linde voor een zachte schaduw over je tuinstoelen en dat tikkeltje karakter.

Hoe creëer jij meer karakter in je huis en thuis? We zijn benieuwd!

Hoe geef je je huis en tuin karakter