...

In Aalst is even goed als op een ander

aalst dender sint anna

Minstens even goed als op een ander

Vanochtend telde Schepen van Toerisme Caroline De Meerleer op onze invalswegen zeker tien grote affiches ter promotie van – ongetwijfeld prachtige – Vlaamse steden en gemeenten. Daarom stuurt ze graag deze boodschap de wereld in: “Aalstenaars, laat je niet te rap verleiden, bij ons is ’t minstens even goed toeven.”

Het weer laat het nog niet vermoeden, maar het toeristisch seizoen is op gang getrokken. Op verschillende plekken in Aalst duiken er sinds vandaag metershoge affiches op. “Aantrekkelijke beelden van toeristische steden verschenen deze ochtend in ons straatbeeld” , stelde De Meerleer zelf vast, “maar dat is niets in vergelijking met wat Aalst te bieden heeft. Het museum is opnieuw geopend, Iedereen Rubens draait op volle toeren en ook onze gidsen starten hun zomeroffensief. En het mooie weer wordt in Aalst gemaakt door onze ondernemers met hun gezellige terrasjes, mooie winkels en gastvrije logies.”

Uniek in Aalst

Ook in Aalst valt er op en langs onze Dender almaar meer te beleven. Zelfs een unieke fietservaring voor liefhebbers van fietsen, water en natuur: riverbiken. “Sinds kort kan je op onze Dender in Aalst ’fietsen op het water’ , iets wat je nergens anders in Europa kan doen. En dat vind ik juist zo fantastisch aan ons Aalst: ’t is hier net dat tikkeltje anders dan op een ander, ” zegt De Meerleer met een knipoog.