...

Digital signage en digital reception: de oplossing voor een vlot en professioneel onthaal

Digital signage en digital reception

Digital signage & digital reception: dé oplossing voor een vlot en professioneel onthaal

Digital signage is een enorm effectieve manier van communiceren aan het onthaal. Het is opvallend en biedt de mogelijkheid doelgroepgerichte boodschappen te tonen. Of je nu medewerkers of bezoekers wil informeren en welkom heten, digital signage kan je een oplossing bieden die naadloos aansluit bij jouw corporate wensen en noden.

Wat is digital signage aan het onthaal?

Digital signage aan het onthaal is een ideale manier om bezoekers professioneel te verwelkomen. Het trekt bij aankomst meteen de aandacht. Vaak worden de schermen boven de ingang of de receptie geplaatst. Dynamische content naar jouw keuze zal verschijnen op de momenten die jij kiest. Denk aan: afspraken, wachttijden, bedrijfsinformatie en ga zo maar verder. Het is een mooie ondersteuning van het klassieke onthaal en draagt bij tot duidelijke en heldere communicatie naar bezoekers of werknemers.

Voordelen van een digital signage en toepassingen

Infoschermen zijn natuurlijk al langer gangbaar bij het onthaal van hotels, ziekenhuizen en in wachtkamers, maar er zijn nog veel meer toepassingen en technologische aspecten van digital signage die ook voor jouw bedrijf of kantoorruimte interessant kunnen zijn. Zo kan het folders en affiches vervangen. Geen gedoe meer met prikborden up-to-date te houden of affiches te verwijderen, maar alle communicatie gaat via 1 centraal punt. Beeldschermcommunicatie is bovendien ontzettend praktisch omdat nieuwe informatie meteen bekendgemaakt kan worden.

Digitaal onthaal

Heb je dagelijks veel bezoekers die het gebouw betreden? Denk maar aan musea, ziekenhuizen maar ook bijvoorbeeld hotels, kantoorruimten en scholen. Denk je naast signage digital ook na over een geschikte manier om bezoekers te verwelkomen, te registreren en te begeleiden wanneer ze het gebouw betreden? Dan is een digitaal onthaal een geschikte oplossing. Zo kan een digitaal onthaal je bezoekers of werknemers registreren bij aankomst, ze verwelkomen, de richting wijzen enzovoort.

Voordelen digitaal onthaal

The future is digital en niemand kijkt nog gek op als je je eerst digitaal moet registreren alvorens je het gebouw betreedt. Daarom is dit een ideaal moment om te investeren in een digitaal onthaal en te genieten van de vele voordelen. Bezoekers registereren was nog nooit zo simpel: dankzij een QR-scan of badge weet het systeem precies wie het gebouw betreedt. Komt iemand bijvoorbeeld voor een afspraak? Dan kan automatisch de juiste persoon in het gebouw op de hoogte worden gebracht. Het is een enorm tijdbesparende oplossing. Je receptiemedewerkers zullen je dankbaar zijn. Uiteraard blijft er indien je dit wenst een medewerker aan de balie ter beschikking, zodat problemen door menselijk contact kunnen opgevangen worden.

Met de hedendaagse software en systemen zijn de mogelijkheden enorm divers en is er zonder twijfel een geschikte manier om het onthaal- of incheckproces ook bij jouw kantoor te vergemakkelijken. Zo kan je de beste, meest vlotte service garanderen voor klanten, bezoekers én medewerkers.