...

Multiposting vacatures: wat zijn de voordelen?

Multiposting vacatures

Multiposting vacatures: wat zijn de voordelen?

Het publiceren van een vacature op meerdere kanalen door middel van software wordt ook wel multiposting genoemd. Met multiposting vacature software worden de vacatures binnen jouw bedrijf automatisch geplaatst op meerdere vacaturebanken. Zo hoef je geen vacatures meer handmatig toe te voegen. Dit scheelt veel kostbare tijd, maar brengt daarnaast nog veel meer voordelen met zich mee.

Wil je meer weten over multiposting vacature software? En wat de belangrijkste voordelen van zo’n automatisch systeem zijn? Je leest het in dit artikel.

Hoe werkt multiposting van vacatures precies?

Het handmatig plaatsen van vacatures op elk social media en op elke vacaturebank is een tijdrovende klus. Steeds weer inloggen en alle stappen voor het plaatsen invullen. Gelukkig is tegenwoordig multiposting software beschikbaar, waarop je slechts eenmalig een vacature aanmaakt. Vervolgens wordt deze vacature automatisch doorgeplaatst op verschillende jobboards, zoals LinkedIn, Indeed, Monsterboard en noem zo maar op.

Multiposting software voor vacatures is vaak een betaalde dienst. Je neemt er een abonnement op en vervolgens kun je gemakkelijk zelf de vacatures binnen je bedrijf uitzetten op verschillende platformen. Worden er ook vacatures geplaatst op betaalde platformen? Dan wordt dit bij het abonnement op gerekend, zodat je alle kosten overzichtelijk hebt.

Wat zijn de voordelen van multiposting software?

Gemakkelijk en snel

Door multiposting software te gebruiken bespaar je ontzettend veel tijd. Zo hoef je niet telkens opnieuw aan te melden als gebruiker, gegevens in te voeren en de vacatures up te loaden. Door gebruik te maken van multiposting hoef je eenmalig een vacature aan te maken om deze vervolgens automatisch door te laten plaatsen.

Enorm groot bereik

Een ander groot voordeel van multiposting van je vacatures is dat het bereik ontzettend groot is. Via de software kan je ontzettend veel vacaturebanken bereiken. Bij de meest software is het mogelijk om op ruim 50 aangesloten vacaturebanken jouw vacature(s) te plaatsen. Dit maakt multiposting zeer interessant.

Meetbare resultaten

Bij multiposting software is het mogelijk om de resultaten te meten. Zo weet je precies hoeveel kliks en sollicitaties de software heeft opgeleverd. Met al deze data kan je ook de vacaturetekst optimaliseren om nog betere resultaten te behalen.

Er zijn verschillende multiposting-leveranciers, waarvan Vonq (bezoek website) een van de bekendste is.