...

Populaire kattenrassen

Meest populaire katten

De meest populaire katten zijn niet altijd de kat van je leven


Als u op zoek bent naar een kat, moet u rekening houden met de vele verschillende kattenrassen die er zijn. Omdat er dus veel kattenrassen zijn, kan dit best een lastige taak zijn. Het kiezen van het verkeerde ras kan aanzienlijke problemen opleveren voor uw behoeften en uw dierbaren, aangezien het verkeerde ras een buitenbeentje kan zijn. Maar door de juiste te selecteren, kunnen de ontbrekende kittens waarnaar u naar op zoek bent, het u thuis gezellig maken.

Luidruchtige katten

Daarom staan ​​hier 4 waardevolle ideeën opgesomd om u op weg te helpen. Sommige katten kunnen echt veel “miauwen” en er ook een boeltje van maken. Als je huiselijke sfeer (en buren) een luidruchtige kat kan verdragen zijn er geen problemen. Zo niet, denk dan twee keer goed na. Als je luidruchtige katten wilt, kies dan voor deze rassen: Siamese kat, de Korat en de Birmese. Voor het rustigere dtype, ga voor: The Scottish Fold, Somali of de American Curl.

Een knuffelige kat heeft meer aandacht nodig, dus als je de tijd hebt, kies dan voor dit ras. De knuffelige en zachte katten zijn over het algemeen beter met kinderen dan de meer gereserveerde rassen. Maar als je geen tijd hebt, kies dan voor het gereserveerde of afstandelijke ras. Sommige snoezige kattenrassen zijn: de Abessijn, Maine Coon, Ragdoll, Tonkinees en de Himalaya Perzisch. Meer afstandelijke en gereserveerde rassen zouden de Noorse Boskat, de Nebelung en de Russische Korthaar zijn.

Er zijn verschillende rassen zoals de Sphynx, Siamees, Rex, Balinese en Engelse Angora die wat onheil zullen veroorzaken. Ze zijn erg leergierig en energiek. Geniet ervan of verafschuw ze. Als je van minder onvoorspelbare katten houdt, vermijd deze dan.

Neem geen kat als als je geen tijd kan vrijmaken

Als je niet genoeg tijd hebt om aan je huisdier te wijden, kun je het beste kiezen voor een kattentype met kort haar, omdat het minder tijd nodig heeft om ze te verzorgen. Een volwassen langharige kat ziet er mooi uitziet, maar vereist veel vachtverzorging en dit kan het best veel tijd in beslag nemen. Nadat u alle verschillende kenmerken en eigenschappen van de kattenrassen hebt gelezen en aandachtig hebt bestudeerd zal het gemakkelijker zijn de juiste keuze te maken. Lees er alles over op deze kattensite.

Katten zijn echte gezelschapsdieren. Ze zijn erg interessant en het houden van een kat kan een positieve invloed hebben op de menselijke gezondheid. Goed ouderschap is erg belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de kat leert omgaan met nieuwe situaties, andere mensen en andere dieren.

Kies de kat dat bij uw situatie past

Kies het dier dat bij uw situatie past: Controleer voordat u koopt of de kat het huisdier is waarnaar u op zoek bent. Ruim een ​​kwart van de huishoudens in Nederland en België hebben één of meerdere katten in huis. Dit maakt katten tot een van de meest populaire gezelschapsdieren. Er zijn veel verantwoordelijkheden bij het kopen van een kat. De kat moet geschikt zijn voor jou en je gezin. Katten mogen familieleden, buren, bezoekers en anderen niet tot last zijn. Katten hebben zeker aandacht en zorg nodig. Kittens zijn goed, maar het duurt lang voordat ze correct zijn grootgebracht.

Op zoek naar een huisdier

Na het overwegen van alle verschillende kenmerken en eigenschappen van de kattenrassen waar u enthousiast over bent, bent u vandaag klaar om op zoek te gaan naar uw huisdier. U moet kiezen of u een kat wilt of dat u ervoor kiest om een ​​vergeten ouder huisdier nog een kans te geven. Koopt u een bepaald type kat, kijk dan eens op een kattenshow, want de meeste exposanten hebben een paar kittens te koop. Als een ouder huisdier meer geschikt is voor u, ga zeker eens lang in het plaatselijke dierenasiel of kattenopvang. Hier zal hoogt waarschijnlijk wel een kat zitten dat je hart doet smelten.