...

Niet op vakantie? Vind het vakantiegevoel in je eigen tuin!

Niet op vakantie? Vind het vakantiegevoel in je eigen tuin

Niet op vakantie? Vind het vakantiegevoel in je eigen tuin!

Ga je deze zomer niet op vakantie? Dan betekent dat niet dat je het complete vakantiegevoel hoeft mis te lopen. Welnee! Je kunt ook op andere plekken dan op tropische eilanden, Europese stranden of vakantieparken in eigen land het echte vakantiegevoel ervaren. Met een beetje fantasie tover je je eigen tuin in een handomdraai om in een echt vakantieoord waar je nooit meer weg wilt.

Zorg voor de juiste mindset

Natuurlijk mag je even balen als je niet op vakantie kan gaan. Maar blijf daar niet te lang in hangen. Kijk vooral naar de mogelijkheden die je hebt om dicht bij huis toch dat vakantiegevoel te ervaren. Want die mogelijkheden zijn er vaak best wel! Zeker als je de beschikking hebt over een tuin kun je ook hier prima vakantie vieren.

Dat begint natuurlijk met het aanhouden van een vakantieritme. Probeer thuis een ritme te creëren zoals je dat ook op vakantie zou hebben. Lekker uitslapen, en daarna even naar de bakker om verse broodjes te halen voor het ontbijt of de brunch, bijvoorbeeld. Dat kan op vakantie, maar waarom zou je jezelf thuis ook niet op deze manier verwennen?

Ben je op vakantie veel buiten en verken je graag de omgeving? Doe dit tijdens je thuisvakantie dan ook eens. Stippel wat mooie wandelroutes uit of verken op de fiets je omgeving eens. Door je in eigen omgeving te gedragen als een toerist zie je vaak veel beter de schoonheid van het gebied dan wanneer je er alleen maar doorheen rijdt om naar je werk te gaan.

De juiste aankleding kan helpen

Ben je van plan om tijdens je vakantie veel tijd door te brengen in je tuin? Richt deze dan in als een vakantieplek. Denk bijvoorbeeld eens aan lekkere strandstoelen van Overstock Garden. Een tafeltje ernaast waar je cocktail op kan staan, een koptelefoon met fijne muziek op je oren en genieten maar. Ook op dagen waarop de zon niet continue schijnt of wanneer er misschien zelfs een buitje valt. Een overkapping van een deel van de tuin valt vrij makkelijk te realiseren, en maakt dat deze op veel meer dagen van het jaar geschikt is om buiten te zitten. Meer manieren om je tuin in te richten als een vakantieoord vind je hier: https://www.overstockgarden.be/nl. Denk bijvoorbeeld ook eens aan planten die uitbundig bloeien en geuren, en je direct in zonnige sferen brengen. En wat dacht je van een zwembad of jacuzzi in de tuin? Kies je voor een opblaasbare variant dan vallen de kosten reuze mee, terwijl het vakantiegevoel er flink door kan toenemen.