...

5 kamerplanten die jouw woning opfleuren

5 kamerplanten die jouw woning opfleuren

5 kamerplanten die jouw woning opfleuren

Ook in 2021 zijn kamerplanten nog steeds de grootste trend. Planten geven je woning leven, kleur en textuur. Welke interieurstijl je woning ook heeft, er is altijd een perfecte plant bij te vinden. Of je nu voor een mini cactus gaat, een grote monstera of een hangplant. Ga voor verschillende groottes, kleuren en texturen. Daarnaast kun je de plant perfect afstijlen met een prachtige vaas of kleurrijke pot. In ieder tuincentrum, maar ook online kun je een groot assortiment van verschillende kamerplanten vinden. Hierdoor kan de keuze voor de perfecte plant soms aardig moeilijk zijn. Om het je wat gemakkelijker te maken en wat inspiratie op te doen, lees je hier over de 5 beste kamerplanten die jouw woning sowieso gaan opfleuren!

Monstera

Een zeer populaire plant van de laatste jaren is de Monstera. Een prachtige trendy kamerplant die in elk interieur niet mis zal staan. Deze plant kan gigantisch worden, waardoor het een echte eyecatcher in iedere ruimte zal worden. De Monstera wordt ook wel een gatenplant genoemd. De groene bladeren hebben namelijk verschillende gaten, wat deze plant een interessante look geven. Deze plant kan aardig groot worden, maar zet de Monstera daarvoor wel in een grote pot zodat de plant de ruimte heeft om te groeien. Daarnaast is de verzorging van de Monstera verder zeer eenvoudig. Indirect zonlicht en een keer per week water is alles wat deze pracht plant nodig heeft.

Tabaksplant

De tabaksplant is prachtige blikvanger die naadloos zal aansluiten in elk interieur. De plant ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. Deze kamerplant heeft zeer grote groene bladeren en heeft hierdoor een wat wildere look. De tabaksplant houdt erg van de zon, dus plaatst deze plant dan ook het liefst bij het raam zodat het genoeg zonlicht kan opvangen. Daarnaast heeft de tabaksplant meerdere keren per week water nodig, de grond moet namelijk altijd wat vochtig zijn.

Pannenkoekenplant

Ben je op zoek naar een kamerplant in een kleiner formaat, dan is de pannenkoekenplant de perfecte keuze voor jou. Deze plant kreeg deze leuke naam vanwege zijn opvallende bladeren. De bladeren zijn namelijk net als pannenkoeken rond en plat. Je kunt het plantje zeer klein houden en als leuke woonaccessoire inzetten op een kastje of plankje. Maar wanneer je een grote pot aanschaft, kan deze plant ook erg groot worden. Verder heeft de pannenkoekenplant geen ingewikkelde verzorging nodig, enkel wekelijks water en wat zonlicht.

Vrouwentong

Er bestaan veel verschillende soorten vrouwentongen, dus hiertussen moet er wel een soort zitten die perfect bij jou past. De vrouwentong heeft een schitterend patroon op de bladeren en de smalle bladeren wijzen als een soort tongen naar boven. Deze prachtige kamerplant geeft jouw woning een interessante touch. De vrouwentong is zeer eenvoudig te verzorgen. Geef het wekelijks wat water en zorgt dat de plant indirect zonlicht krijgt. Daarnaast houdt de plant van wat warmte, dus je kunt de vrouwentong zelfs naast de verwarming zetten.