...

Je wilt je beestjes kwijt?

Je wilt je beestjes kwijt?

bedwants

Je wordt ‘s ochtends wakker met een enorme jeuk: bedwantsen hebben ‘s nachts feest gevierd op jouw lichaam. Je trekt een keukenkastje open en ziet dat koekjes, crackers en chips zijn aangevreten: heb je te maken met muizen, ratten of misschien wel kakkerlakken? Je durft in de zomer niet meer op je eigen terras te zitten, bang als je bent om te worden aangevallen door de tientallen wespen die je tuin terroriseren. Ongedierte, hoe kom je eraan en vooral… hoe kom je eraf?

 

Voedsel en veiligheid

Ongedierte wordt vaak in verband gebracht met onhygiënische situaties. Alhoewel dat niet geheel ten onrechte is, gaat het niet altijd op. Voor bedwantsen maakt het niet uit of je een schitterende design-slaapkamer hebt of een van pallets getimmerd bed met matras erop. En voor wespen doet het er niet toe of ze in een villawijk hun nest hebben of in een volkswijk. Het gaat ongedierte maar om twee dingen: voedsel en veiligheid. Wat dat betreft onderscheidt ongedierte zich niet van de mens: de piramide van Maslov gaat ook hier op.

 

Maak je huis onaantrekkelijk

Als je geen ongedierte in je woning of bedrijfspand wilt, zul je er dus voor moeten zorgen dat de beestjes niet binnen kunnen komen en niet binnen willen komen. Dicht dus alle gaatjes in de buitenmuren en het dak en berg alle voedingsproducten goed op in hermetisch afgesloten bakjes en kasten, óók het huisdierenvoeder! Laat geen etensresten slingeren, ruim uit bomen gevallen fruit op, ledig je afvalbakken regelmatig en houd je kliko of vuilnisbak goed dicht. Als je dat allemaal goed voor elkaar hebt, is de kans op een ongedierteplaag al een heel stuk kleiner.

 

Bedwantsen neem je zelf mee!

Maar ook als je woning of bedrijfspand geen gaatjes of kieren kent en er is geen voedsel te vinden, dan nog kun je met bepaalde vormen van ongedierte geconfronteerd worden. Neem bedwantsen: die komen niet uit zichzelf je woning binnen, je neemt ze zelf mee! Ze kruipen in je koffer of reistas als je eens ergens logeert of ze komen mee in tweedehands spullen die je aanschaft, zoals een leuk vintage nachtkastje of wandkleed. Ook aan een wespenplaag kun je zelf niets doen. Een wespenkoningin kan zomaar besluiten in of vlakbij jouw woning of bedrijfspand een wespennest te bouwen, daar doe je niks aan.

 

Vlot en veilig je beestjes kwijt

Als je eenmaal overlast ervaart van ongedierte, dan is niets doen geen optie. De beestjes gaan niet uit zichzelf weg. Sterker nog, ze vermenigvuldigen zich in rap tempo, dus de overlast zal alleen maar toenemen! Zelf ongedierte bestrijden kan wel, maar levert eigenlijk zelden het beoogde resultaat op. Ondertussen ben je wel veel tijd en geld kwijt en heeft het ongedierte kans gezien aan gezinsuitbreiding te doen en is je probleem dus groter geworden. Liever schakel je daarom direct een professionele bestrijder in. Via Beestjes Kwijt vind je gemakkelijk en snel een ongediertebestrijder die in jouw regio actief is. Hij/zij is zo bij je en verlost je vlot en veilig van je ongedierteprobleem.