...

Opnieuw kleurt Lindsay buiten de lijntjes

Met Die Verdammte Spielerei kleurt Lindsay opnieuw buiten de lijntjes. Drie jaar geleden, op de slotdag van Pukkelpop, was ze er de opmerkelijkste gast voor een optreden op het podium van het satirische Canvas-programma ‘De Ideale Wereld’. Gefklankeerd door o.a. Jelle De Beule en Sven De Leijer ging de passage van de toen zalig zwangere Lindsay er niet onopgemerkt voorbij. Dat de Oost-Vlaamse graag al eens buiten de muzikale lijntjes kleurt, bewijst ze nu opnieuw met een opmerkelijk duet dat ze opnam met Die Verdammte Spielerei voor de gemeente Denderleeuw. In coronatijden vervangt Denderleeuw haar traditionele nieuwjaarsdrink met 3 sessies van artiesten met Denderleeuwse roots, aangevuld met nieuwjaarswensen. Het eindresultaat wordt via de website en de sociale media van de gemeente op vrijdag 1 januari gestreamd. In een Gentse studio vonden deze week de opnames plaats en achter de schermen ging het er hartelijk aan toe.

Opnieuw kleurt Lindsay buiten de lijntjes - Die Verdamtte Spielerei met Lindsay 1
(Foto: House Of Entertainment)

Comfortzone

Ik ken haar werk. ‘Je hebt me duizend maal…Neje, dat is Laura Lynn zeker?”, zo opende kapelmeester Stefaan De Winter van Die Verdammte Spielerei het hartelijke gesprek met Lindsay. Aan kwinkslagen en lachsalvo’s geen gebrek, want de man met het eeuwige rode petje en wit marcelleke was duidelijk in zijn nopjes. De tegenstelling kon niet groter zijn, want de zangeres had voor deze feestelijke gelegenheid haar mooiste glitterjurk uitgekozen. Zelfs haar microfoon was assortie. “Alle artiesten die meewerken brengen elk een drietal solonummers en wij brengen een opmerkelijk duet. Het is net cool dat artiesten hun grenzen verleggen door buiten de vakjes te kleuren. Voor de mensen verrassend, maar wij vonden het in elk geval héél plezant”, zegt Stefaan enthousiast.

Fijne samenwerking

Voor het duet met Die Verdammte Spielerei koos Lindsay voor ‘De klok tikt door’, een nummer dat ze een tijdje geleden uitbracht met Bart Herman en dat terug te vinden is op haar duettenalbum ‘Samen’. “De song past perfect bij de tijd van het jaar en de sfeer waarin we zijn terechtgekomen. Ik vond het heel fijn om er met Stefaan en Die Verdammte Spielerei een nieuwe twist aan te geven. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat, maar dit was alvast weer een heel fijne samenwerking.

Het duet en de optredens van Lindsay, Die Verdammte Spielerei en het jazzduo SCHNTZL, worden op vrijdag 1 januari om 20u00 gestreamd via www.denderleeuw.be én de Facebook– en YouTube-pagina van de gemeente.

Opnieuw kleurt Lindsay buiten de lijntjes - Logo House Of Entertainment