...

Tips voor het aanschaffen van horeca apparatuur

horeca apparatuur

Tips voor het aanschaffen van horeca apparatuur


Ben je van plan de keuken van jouw horecazaak opnieuw in te richten? Of ben je sinds kort eigenaar van een (nieuwe) restaurant? Dan ga je ongetwijfeld op zoek naar horeca apparatuur. Hier hoef je tegenwoordig niet lang naar te zoeken, want het aanbod is ontzettend groot. Dit grote aanbod maakt het er voor jou mogelijk niet makkelijker op. Zo weet jij misschien niet welke apparaten wel en niet goed zijn. Uiteraard wil je geen verkeerde keuze maken, want horeca apparatuur is niet goedkoop. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In de onderstaande tekst zetten wij een aantal tips voor het aanschaffen van horeca apparatuur op een rijtje.

1. Bepaal wat je nodig hebt
Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook wanneer jij op zoek gaat naar horeca apparatuur. Bepaal daarom altijd eerst wat je allemaal nodig hebt voordat je aan de zoektocht begint. Op deze manier kun je namelijk gericht op zoek gaan naar horeca apparaten. Sta je zelf niet of nauwelijks in de keuken? Dan weet je mogelijk niet precies wat je nodig hebt. Betrek het (keuken)personeel daarom ook altijd bij de zoektocht. Zij kunnen jou namelijk vertellen welke apparaten wel en welke niet nodig zijn. Zodoende voorkom je dat je de verkeerde keuzes maakt. Bijkomend voordeel is dat jouw personeel zich gehoord voelt en dat levert je ongetwijfeld pluspunten op.

2. Hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding?
Nadat jij bepaald hebt welke apparaten je nodig hebt, begin je met zoeken. Heb je een combi steamer op het oog? Koop deze dan niet voordat je er onderzoek naar gedaan hebt. Je wilt immers niet dat het achteraf een miskoop blijkt. Een veelgemaakte fout is dat restauranthouders enkel naar de prijs van het apparaat kijken. Een goedkoop horeca apparaat lijkt op het eerste oog misschien ideaal, maar is dit vaak niet. De kwaliteit van goedkope horeca apparatuur laat namelijk regelmatig te wensen over. Zo werkt het apparaat mogelijk niet goed, waardoor jij er niet efficiënt mee kunt werken. Kijk daarom altijd goed naar de prijs-kwaliteitverhouding voordat je een horeca apparaat koopt.

3. Let op het onderhoud
In een horeca keuken worden allerlei verschillende etenswaren gebruikt. Hierdoor is het er aan het einde van de werkdag vaak een zooitje. Daarom wordt de keuken dagelijks schoongemaakt. Hier moet je ook rekening mee houden als je op zoek bent naar horeca apparaten. Waarom? Omdat je de apparaten ook schoon moet maken als deze gebruikt zijn. Sommige horeca apparatuur moet je volledig uit elkaar halen om het schoon te maken. Hierdoor kost schoonmaken jou veel tijd. Kies daarom voor onderhoudsvriendelijke horeca apparaten.

4. Koop bij een goede leverancier
We haalden eerder in deze tekst al aan dat het aanbod horeca apparatuur ontzettend groot is. Hierdoor weet je mogelijk niet waar jij de apparaten moet kopen. Ben je op zoek naar een friteuse? Dan koop je deze mogelijk bij de partij met de laagste prijs. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Je beleeft namelijk minder lang plezier aan goedkope apparaten. Wil je voorkomen dat jij jouw horeca apparatuur binnen de kortste keren weer kunt vervangen? Koop de apparaten dan bij een goede leverancier. Je betaalt hier weliswaar wat meer, maar je bent wel verzekerd van kwalitatieve horeca apparatuur.