...

4 vragen die jij jezelf moet stellen voordat je een laptop koopt

laptop

4 vragen die jij jezelf moet stellen voordat je een laptop koopt

Veel mensen die een nieuwe laptop nodig hebben, weten niet waar zij moeten beginnen. Dit is begrijpelijk, want je hebt nogal wat om uit te kiezen. Vind je het ook lastig om de knoop door te hakken? Dan ben je mogelijk al lange tijd op zoek naar een geschikte laptop. In dat geval kun je vast wel wat hulp gebruiken. Daarom zetten wij hieronder 4 vragen op een rijtje die jij jezelf altijd moet stellen voordat je een laptop koopt.

1. Waar gebruik je de laptop voor?

Heb je thuis geen vaste computer meer? Dan wil je mogelijk een laptop kopen om jouw mails te checken en zo nu en dan iets op te zoeken op het internet. Je gebruikt het apparaat in dat geval niet intensief. Het is dan zonde om veel geld uit te trekken voor een laptop. Denk je dat je de computer dagelijks (veelvuldig) gebruikt? Dan stel je waarschijnlijk meer eisen aan het apparaat. Dit is ook het geval wanneer je jouw laptop gebruikt om thuis te werken. Je wilt dan dat de laptop snel werkt, zodat je jouw werk goed uit kunt voeren.

2. Wat is de kwaliteit van de processor?

Er is niets zo vervelend als een trage laptop. Als de laptop langzaam is, duurt het immers lang(er) voordat websites en programma’s geladen zijn. Dit kan tot frustraties leiden. Kijk daarom altijd goed naar de kwaliteit van de processor voordat je een laptop koopt. Een goede processor laadt programma’s en websites in een fractie. Wil je jouw laptop online kopen en weet je niet welke apparaten een goede processor hebben? Kijk dan eens naar een Dell laptop. Deze laptop beschikt over een Intel Core-processor, waardoor het apparaat in staat is ongekende prestaties te leveren. En dat is niet vreemd wanneer je weet dat XPS voor Xtreme Performance System staat.

3. Hoe lang kun je het de laptop gebruiken zonder netstroom?

Een vaste computer kun je alleen gebruiken wanneer deze is aangesloten op een stopcontact. Dit geldt niet voor een laptop. Als de accu van dit apparaat is opgeladen, kun jij hem ook zonder stroom gebruiken. Hoe lang jij het apparaat zonder stroom gebruikt, verschilt per laptop. Sommige laptops gebruik je een paar uur als de accu vol is, maar er zijn ook computers die bijna een dag zonder stroom kunnen. De laptop van Dell die we eerder in deze tekst aanhaalden, is hier een voorbeeld van. Kies jij voor dit apparaat? Dan kun je tot wel 22 uur vooruit met een opgeladen accu.

4. Kan het apparaat tegen een stootje?

De laptops die tegenwoordig verkocht worden, zijn een stuk dunner dan de bakbeesten van vroeger. Nadeel hiervan is dat menig laptop minder goed tegen een stootje kan. Als jij het apparaat een keer laat vallen, is hij ongetwijfeld kapot. Kies je voor een Dell XPS 13? Dan is de kans aanwezig dat het apparaat niet sneuvelt als hij valt. Ondanks dat dit een dunne laptop is, kan dit apparaat goed tegen een stootje. Hoe dit komt? Doordat de laptop een robuuste behuizing van gefreesd aluminium heeft. Dit maakt dat deze laptop een stuk steviger is dan andere laptops.