...

Snelle dropt nieuwe EP ‘Sebastiaan

Snelle dropt nieuwe EP ‘Sebastiaan’, inclusief een duet met zijn grote idool! Hij had het al voorzichtig aangekondigd en vanaf nu is ‘Sebastiaan’, de nieuwe EP van de razend populaire Snelle, ook effectief beschikbaar. Sebastiaan is een verwijzging naar de tweede naam van de artiest, die in het dagelijkse leven Lars Bos heet. Samen met de release dropt Snelle ‘Papa heeft weer wat gelezen’, een nummer dat hij opnam met zijn grote idool Thomas Acda en dat samen met nog vijf andere liedjes terug te vinden is op de EP. “Het nummer ontstond spontaan, onder de Brooklyn Bridge in New York toen we daar te gast waren voor opnames voor ‘De Vrienden van Amstel Live‘”, zegt Snelle. ‘Sebastiaan’ verscheen op ROQ ’N ROLLA Music en is vanaf nu digitaal beschikbaar.

Snelle dropt nieuwe EP ‘Sebastiaan - Snelle
(FotoWouter van der Linde):

Sebastiaan

Naast de eerder verschenen single ‘Kleur’, de megahit ‘De overkant’ die Snelle opnam met Suzan en Freek en die inmiddels goed is voor ruim 13 miljoen Spotify-streams, én zijn huidige uptempo-track ‘In de schuur’ met Ronnie Flex, vind je op zijn nieuwe EP ‘Sebastiaan’ nog 3 nieuwe songs: ‘Generatie Y‘ met Glen Faria, de solo-plaat ‘Veilige plek‘ en  het duet ‘Papa heeft weer wat gelezen’, dat hij met Thomas Acda opnam.

Snelle: “In de afgelopen periode heb ik veel tijd met Arno Krabman doorgebracht in de studio. Hij is de producer van alle nummers op mijn EP en ik bewonder zijn producties en gitaarspel. Door Arno ben ik veel meer gaan nadenken over arrangementen en structuren van liedjes. Zo heb ik me muzikaal ontwikkeld. Ik heb een hele andere hoek ontdekt van hoe je een song kunt benaderen. Het resultaat van deze ontwikkeling is mijn EP ‘Sebastiaan’!”

Snelle dropt nieuwe EP ‘Sebastiaan - Hoes Snelle Sebastiaan

‘Papa heeft weer wat gelezen’

In de jeugdjaren van Snelle waren de nummers van Thomas Acda vaak te horen in zijn ouderlijk huis. Hij was op vroege leeftijd al onder de indruk van de taalkunsten van Thomas. Snelle noemde Thomas dan ook altijd in zijn interviews als zijn idool en is daarom enorm trots dat zij nu samen een song hebben gemaakt. Thomas verraste Snelle vorig jaar al met een Platina Award voor zijn single ‘Reünie’ bij het RTL 4-programma BEAU. Niet lang daarna vertrokken de twee heren naar New York voor de opnames van ‘De Vrienden van Amstel LIVE’. Onder de Brooklyn Bridge, vlakbij hun hotel, maakten Thomas en Snelle samen spontaan ‘Papa heeft weer wat gelezen’. Begin dit jaar deelden zij maar liefst twaalf keer het podium in een uitverkocht Ahoy tijdens ‘De Vrienden van Amstel LIVE’.

Thomas Acda: “In alle bescheidenheid vind ik het fascinerend om aan de ene kant te zien hoe Lars tot ideeën komt en beslissingen neemt, precies zoals ik dat intuïtief ook deed vroeger. Aan de andere kant is het dan weer fascinerend om met hem mee te gaan in een behoorlijk veranderde muziekwereld, waar meneertje Bos uitermate goed de weg weet. Eigenlijk wil ik zeggen- da’s een goeie, die Snelle. Persoon en artiest zijn 1.

De nieuwe EP van Snelle ‘Sebastiaan’ verscheen op ROQ ’N ROLLA Music en is nu digitaal beschikbaar.

Snelle dropt nieuwe EP ‘Sebastiaan - Logo House Of Entertainment