...

4 binnenshuise activiteiten voor tijdens de coronacrisis

coronacrisis verkennenDe coronapandemie houdt ook België in de ban. Na het neerslaan van de eerste coronagolf en de met veel trots aangekondigde exitstrategie moeten we nu toch opnieuw wat meer in ons kot blijven. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je nu de muren op moet lopen. Ook binnen valt er per slot van rekening het een en ander te beleven. Dit zijn de creatiefste ideeën van het net.

Een eigen stop-motionvideo maken met Lego

Hebben de kinderen lego in huis? Maak dan eens je eigen stop-motionvideo door creatief met de decors en poppetjes om te springen. Neem je tijd en schrijf een verhaal uit, maak de decors en plaats een camera op een statief. Nu ga je de popjes telkens kleine bewegingen laten maken en neem je een foto. Vervolgens monteer je alles achter elkaar met een programma als Windows Moviemaker. Elke foto geef je 0,2 seconden weer en je krijgt een vloeiende stop-motionvideo. Vergeet ‘m niet met de wereld te delen. Als je het goed wil doen, ben je al snel een viertal maanden in de weer met je eigen video, zeker als je veel decors moet opbouwen. Als je het liever wat eenvoudiger houdt, kan je de app Lego Super Heroes Movie Maker gebruiken.

Een instrument leren bespelen

Heb jij er altijd al van gedroomd om een instrument te bespelen maar vond je er nooit de tijd voor? Met het wegvallen van alle sociale contacten is je moment nu aangebroken. Een pluspunt is bovendien dat je richting een doel toewerkt, wat in deze bijzondere tijden een flinke mentale ondersteuning is. Kies wel voor een instrument dat zonder de muziekschool aan te leren is. De ukelele en mondharmonica zijn bijvoorbeeld toegankelijke instrumenten. Als het een niveautje hoger mag, kies je voor de piano of een gitaar. Op websites als YouTube vind je veel instructievideo’s. Op Gouden Gitaar vind je dan weer een overzicht van goede online gitaarlessen voor alle gitaartypes.

Schilderen met Bob Ross

Liever een landschapsschilderij maken? Het is helemaal niet onmogelijk. Koop een schildersezel en een doek en ga samen met Bob Ross aan de slag. De tv-successen van de in 1995 overleden man liggen nu al even achter ons, maar zijn hypnotiserende stem en zijn lieflijke methoden werken nog steeds inspirerend. Zijn video’s zijn allemaal op YouTube gepubliceerd en zelfs als je het nog niet helemaal in de vingers hebt, is het gewoon zo rustgevend dat je ze allemaal wil gezien hebben. En ook daar ben je even zoet mee.

Eigen blokken zeep maken

Ben je niet zo kunstzinnig en heb je het liever wat praktischer? Overweeg dan om zelf zeep te maken. Het vergt wel een beetje oefening, zeker als je er ook geurtjes en kleurtjes in wil verwerken, maar ook hier bestaan er een aantal goede online workshops en starterspakketten. Wees gerust creatief en maak je eigen brandnetelzeep met glitters en een leuk figuurtje. Gebruik je zelfgemaakte blok zeep echter niet om coronaproof je handen te wassen. Daarvoor is een zeeppompje nog steeds een beter idee.