...

Miss Montreal hoorde haar eigen hit nog niet op de radio

Miss Montreal hoorde haar eigen hit nog niet op de radio. Zappende Miss Montreal hoorde haar eigen hit nog niet voorbijkomen op de radio: “Dat is toeval, want ik weet dat hij heel veel gedraaid wordt!”. Ook bij ons breekt ze door en scoort met ‘Door de wind’. Vanuit het niets kwam ze vorige week als hoogste nieuwe op #36 binnen in onze Ultratop 50, een status die ze deze week bevestigt terwijl de streams en airplay ondertussen blijven groeien. Na Nederland valt nu ook Vlaanderen massaal voor de charmes van singer-songwriter Sanne Hans, zangeres van de band Miss Montreal, die met ‘Door de wind’ een gigantische hit scoort in de Lage Landen.

Miss Montreal
(Foto: House Of Entertainment)

Beste Zangers

Toen ze mij vroegen voor ‘Beste Zangers’, de Nederlandse variant van jullie ‘Liefde voor Muziek’, en ik doorkreeg dat Stef Bos één van de deelnemers zou zijn, heb ik meteen dit liedje gekozen uit zijn rijke repertoire. Voor mij is het één van de mooiste liedjes die ik ooit gehoord heb. Ik hoorde en zag meteen de mogelijkheden om er een eigen versie van te maken. De song is best heftig. Stef schreef hem naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder. De hoop die het liedje uitstraalt, is actueler dan ooit. Mensen putten er dezer dagen kracht uit en dat schenkt mij veel voldoening. Dat we net als Stef Bos – hij bracht het destijds uit met Ingeborg en vertegenwoordigde er met haar België mee op het Songfestival – ook met dit liedje doorbreken in België, doet ons ontzettend veel plezier”, zegt Miss Montreal enthousiast.

Nooit op de radio

Ruim 1,6 miljoen mensen keken donderdagavond naar de seizoensafsluister van ‘Beste Zangers’. Daarin zong Miss Montreal een duet met Stef Bos. Door de deelname van Milow hebben opvallend meer Vlamingen het voorbije seizoen gevolgd. Ondertussen is ‘Door de wind’ aardig op weg om de meest gestreamde en gedraaide radiosong van de Lage Landen te worden. Alhoewel radiozapper Miss Montreal hem zelf nog nooit op de radio hoorde voorbijkomen. “Ik ben nog steeds een enorme radioluisteraar, maar wel eentje die voortdurend switcht van de ene naar de andere zender. Draaien ze mij al? Neen (lacht). Het is inderdaad toeval dat ik ‘Door de wind’ nog niet gehoord heb, want ik weet dat hij ontzettend veel wordt gespeeld. Het ligt overduidelijk aan mij (lacht).

Steun

Woensdagavond was Miss Montreal ook één van de gasten op het ‘Concert van Hoop’, dat door de Evangelische Omroep werd uitgezonden. “Ik kan overdrijven, maar dat doe ik niet als ik je zeg dat ik nu dagelijks honderden reacties krijg van mensen die troost en steun vinden in het liedje. Mijn versie wordt ondertussen ook gedraaid tijdens uitvaarten. Iedereen heeft het wel eens moeilijk, ik ook. Dit nummer beschrijft precies hoe ik me voel. Niet alleen tijdens de opnames van ‘Beste Zangers’, maar telkens wanneer ik het zing valt het mij op dat ik al mijn emoties eruit gooi. Dat is wat mensen zien en ervaren, en waarom ‘Door de wind’ niemand onberoerd laat.

‘Door de wind’ van Miss Montreal verscheen op het Cornelis Music-label en is digitaal beschikbaar

Miss Montreal hoorde haar eigen hit nog niet op de radio - Logo House Of Entertainment