...

Wat je allemaal met pallets kan doen

wat allemaal doen met pallets

Wat je allemaal met pallets kan doen

Pallets, een groot deel van de bedrijven in ons land maakt er gebruik van. Daarnaast zijn er ook talloze particulieren die pallets in huis hebben. De doeleinden waarvoor deze houten of kunststof hulpmiddelen gebruikt worden, lopen nogal uiteen. En dat is direct het mooie van palletten, want je kunt ze voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Om jou een inzicht te geven in de mogelijkheden van een pallet, zetten we hieronder op een rijtje wat je hier allemaal mee kunt doen.

Grote en zware ladingen verplaatsen

Binnen de transportwereld zijn hout pallets geliefd. Dit komt omdat ze ideaal zijn voor het verplaatsen van grote en zware ladingen. Een pallet is stevig, waardoor je er zonder problemen grote en zware hoeveelheden op kunt pakken. Bovendien is een pallet makkelijk te verplaatsen, zelfs wanneer deze volgepakt is. De onderkant van een pallet is namelijk open. Hierdoor kun je er met een (elektrische) pompwagen onder komen. Met dit hulpmiddel til je de pallet snel op, waarna je hem makkelijk verplaatst naar een andere plek. Naast een pompwagen kun je hier ook een heftruck voor gebruiken. Dit is met name ideaal wanneer je regelmatig pallets in vrachtwagens of in hoge stellingen moet laden.

Gebruiken als opslagruimte

Een pallet is niet bijzonder groot, maar toch kun je er behoorlijk wat op kwijt. Zo kun je de pallet bijvoorbeeld gebruiken om talloze dozen op elkaar te stapelen. Dit kan met kleine doosjes, maar ook met grote dozen. Een pallet is namelijk stevig, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat deze het begeeft. Bovendien staat een pallet nooit in de weg. Indien deze volgepakt is met spullen, verplaats je hem makkelijk naar een andere plek.

Afvoeren

Krijgt jouw bedrijf een groot deel van de producten op pallets geleverd? Dan ben je ze inmiddels waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Geen probleem, want je kunt de pallets in dat geval afvoeren. Wanneer het pallets van hout zijn, gaat dit wat makkelijker dan bij kunststof palletten. Hout is immers een natuurlijk materiaal en dat geldt niet voor kunststof.

 

Voer pallets overigens nooit af zonder er goed naar te kijken. Tegenwoordig worden er namelijk veel europallets gebruikt. Op deze palletten zit statiegeld. Jij betaalt geld wanneer je zo´n pallet ontvangt. Wanneer je de pallet inlevert, krijg je het statiegeld weer terug. Voer pallets daarom nooit zomaar af, maar kijk eerst of het geen europallet betreft.

 

Meubels maken

Zit er geen statiegeld op jouw pallets? Dan wil je ze mogelijk naar de vuilstort brengen. Dat kan, maar je kunt ze ook gebruiken om er meubels van te maken. Sommige mensen gebruiken pallets als basis voor hun meubels in huis, maar we zien ze vaker in de tuin terug. Zo lenen houten palletten zich bijvoorbeeld prima om een loungebank mee te maken voor op het terras. Ook kun je er prima een tafel van maken voor in jouw tuin. Met kunststof pallets wordt dit lastiger. Houten pallets schroef je namelijk makkelijk aan elkaar. Heb je palletten van kunststof en wil je hier vanaf? Dan doe je er goed aan ze naar een afvalverwerker te brengen.