...

Sergio en Hellen Haert steken zorgpersoneel hart onder de riem

Sergio en Hellen Haert steken zorgpersoneel een hart onder de riem. Heroes of Another Kind’ heeft inderdaad een hoog Meat Loaf- en Songfestival-gehalte! Na zijn grote successen met Touch of Joy en voor het eerst in 15 jaar, brengt Sergio nog eens een Engelstalige duetsingle uit. Hij doet dit samen met de Vlaamse metalqueen en Nightqueen-frontvrouw Hellen Heart.

Sergio-en-metalqueen-Hellen
(Foto: House Of Entertainment)

VZW Music 4 Care

De vzw Music 4 Care, die zich al jaren inzet voor het zorgpersoneel. En die inmiddels vele duizenden leden telt in Vlaanderen, wil op deze manier de échte helden van de zorg muzikaal in de bloemetjes zetten. Toen ze mij contacteerden heb ik ingestemd, omdat ik ‘Heroes of Another Kind’ een geweldig straf nummer vind. Toen ik het hoorde was ik meteen verkocht. Daarnaast mocht ik het inzingen met Hellen Heart. Wat een stem, ongelofelijk”, zegt Sergio enthousiast. Vanaf vandaag is de single digitaal beschikbaar. Via de Facebookpagina en de vrijwilligers biedt Music 4 Care de single ook aan in een exclusieve mini-EP, samen met nog enkele andere songs van o.a. Nightqueen. Met de opbrengsten financieert de VZW Music 4 Care nieuwe initiatieven voor het zorgpersoneel.

Hoes-Music-Care-4-Heroes-Of-Another-Kind

Songfestival

Met zijn Engelstalige single ‘Sister’ nam Sergio deel aan het Songfestival. Doch het is van Touch of Joy geleden dat hij nog eens een Engelstalige duetsingle opnam. “Ik kan alleen maar dankbaar terugblikken op wat ik met Sandy en Touch Of Joy mocht meemaken. Maar voor mij is dat een afgesloten hoofdstuk. Met alle respect voor Nicole & Hugo, maar ik ben niet de persoon van de comebacks. Ik heb toegezegd omdat ik achter het nummer en het verhaal van Music 4 Care sta”, zegt de immer bruisende Sergio.

Meat Loaf

Muziekkenners vergelijken ‘Heroes of Another Kind’ met de krachtige, succesvolle ballades van Meat Loaf en Within Temptation. Dat komt misschien wel door de krachtige stem van Nightqueen-frontvouw Hellen Heart. De Limburgse heeft met haar metalband inmiddels al talloze super albumreviews van de internationale pers mogen ontvangen.

Rex Zeco

Rex Zeco, onze gitarist en tevens de hoofdcomponist van dit nummer, vroeg mij of ik geen zin had om eens buiten de lijntjes te kleuren en dit nummer in te zingen”, steekt de Limburgse van wal. “Ik kende Sergio als een veelzijdig artiest en ik moet zeggen dat hij ons in de studio aangenaam verrast heeft. Het is een krachtige, toegankelijke song die heel wat techniek vraagt, maar die hij schitterend heeft ingezongen. Ik denk dat hij hiermee zichzelf weer eens overtroffen heeft. Onze stemmen blenden inderaad en ik hoop echt dat we het nummer ook eens mogen brengen op televisie of tijdens een gemeenschappelijk optreden. Dat zou heel fijn zijn.

zorgpersoneel

Ook Sergio is laaiend enthousiast over zijn Engelstalige uitstap: “Het zorgpersoneel verdient het om in deze tijden in de bloemetjes gezet te worden. Wat die mensen doen is fenomenaal. Toen ze mij contacteerden met de vraag om mee te werken en het nummer te horen kreeg, werd ik meteen omver geblazen door ‘Heroes of Another Kind’. Dat nummer heeft iets krachtig, iets magisch. Ik durf zelfs zeggen met internationale allure en als ze ons hiermee naar het Songfestival zouden sturen, en dat zou eerlijk verlopen, dan denk ik zelfs dat we daarmee zouden kunnen winnen.

Sergio-en-metalqueen-Hellen-met-personeel-Hasselts-Jessaziekenhui
(Foto: House Of Entertainment

Kracht en Energie

Ik overdrijf niet, want het plaatje klopt. Onze stemmen matchen. Hellen Heart is één van de beste en strafste zangeressen die ik al ben tegengekomen. Die kracht en energie hoor je ook in de song, en ik verzeker je dat ik echt mijn tenen heb moeten uitkuisen om naast haar te kunnen staan. In haar genre wordt ze omschreven als “dé metalqueen’, een bijnaam die ze kreeg omdat ze één van de weinig klassiek geschoolde zangeressen is die met haar krachtige stem meer dan 6 octaven kan zingen, wat zeer uitzonderlijk is.

VZW Music 4 Care

Cindy Machiels, voorzitster van de vzw Music 4 Care: “Ik werk zelf op de Covid-19 afdeling van het Hasseltse Jessaziekenhuis en heb gezien en ervaren hoe zwaar het was en is voor het zorgpersoneel. In plaats van het applaus is er nu ‘Heroes of Another Kind’, een muzikale ode van en voor onze mensen, gezongen door de harde knuffelbeer en de zachte queen. Trouwens, in de videoclip zelf speelt er ook een arts mee en enkele verpleegkundigen.

De single ‘Heroes of Another Kind’ van Music 4 Careis vanaf nu digitaal beschikbaar. Vanaf volgende week is het nummer ook fysiek beschikbaar als mini-EP. Alle opbrengsten worden doorgestort naar de vzw Music 4 Care, die hiermee nieuwe initiatieven financiert voor het zorgpersoneel.

Sergio en Hellen Haert steken zorgpersoneel hart onder de riem - Logo House Of Entertainment