...

Leive Vloms haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt

Leive Vloms haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt - Leive Vloms 1(Foto: House Of Entertainment)

‘Leive Vloms’ haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt: “Het festival blijft gratis, maar we willen €3 per passant ophalen voor MS!”Leive Vloms haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt - Leive Vloms 2(Foto: House Of Entertainment)

Op de Leuvense Oude Markt wordt momenteel alles in gereedheid gebracht voor vrijdag, want dan vindt de 2de editie plaats van ‘Leive Vloms’. Als nieuwkomer op de zomerkalender gooide het festival hoge ogen en waren de optredens van Luc Steeno, Laura Lynn en De Romeo’s goed voor een paar duizenden bezoekers. De schlager- en ambiancesfeer leverde niet alleen mooie plaatjes en een massa belangstellenden op, er werd ook nog eens €13.000 opgehaald voor de strijd tegen en het onderzoek naar Multiple Sclerose. “De weergoden zijn ons gunstig gezind, het wordt mooi weer en dus hopen wij op meer gulle passanten die bereid zijn om hun steentje bij te dragen voor MS. De optredens van Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers met de New Bis Band zijn gratis, maar het zou fijn zijn als we €3 per passant kunnen ophalen. Mensen mogen hun euro’s doneren in de tonnen op de Grote Markt, Naamsestraat en Parijsstraat. De mensen mogen verkleed komen naar ‘Leive Vloms’, graag zelfs, en wie zin heeft kan boa’s, slingers en feestartikelen kopen op de Oude Markt. Ook die inkomsten storten we door naar het MS fonds voor wetenschappelijk onderzoek”, zegt Erik De Rop, medeorganisator en voorzitter van de vzw Oude Markt.

Extra inspanningenLeive Vloms haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt - Leive Vloms 3(Foto: House Of Entertainment)

‘Leive Vloms’ levert dit jaar opnieuw extra inspanningen voor mensen met een beperking. Vooraan is er een ‘minder mobiele zone’ die plaats biedt aan 45 mensen, omringd met maximum 2 begeleiders. “Ook het MS Centrum Melsbroek én de Leuvense zorg werkt mee met 16 vrijwillige zorgverstrekkers. Dat gaat van kiné’s tot ervaren zorgkundigen die vrijdagavond paraat staan. In de zone is er ook een bar met persoonlijke bediening voorzien, waardoor iedereen optimaal kan genieten van het festival. Let op: Je moet je vooraf registreren en doe het snel, want de plaatsen zijn beperkt”, zegt medeorganisator, MS-patiënt en campagnegezicht Jan Heremans, die doorverwijst naar de website van het festival voor alle praktische info.

OngeneselijkLeive Vloms haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt - Leive Vloms 4

(Foto: House Of Entertainment)

MS is een zenuwaandoening en treft 1 op 1000 mensen. In België zijn er 10.000 à 12.000 mensen die met de ziekte dagdagelijks worden geconfronteerd. Het kan iedereen overkomen en voorlopig kan de ziekte niet worden genezen, omdat we niet weten op welke plaats het misloopt. Mensen van twintig, dertig jaar of ouder worden plots geconfronteerd met een ziekte die een enorme impact heeft op hun leven. We zijn blij dat Jan (Heremans) niet bij de pakken is blijven zitten en met ‘Leive Vloms’ de aandacht vestigt op MS. Wij kunnen de centen goed gebruiken voor verder wetenschappelijk onderzoek en nieuwe toestellen die het leven van de patiënten vergemakkelijken”, zegt hoofdgeneesheer Tom Meurrens, namens het MS Centrum van Melsbroek.

Willy Sommers eerste keer

Vrijdagavond warmt De Krikke om 19.00 uur de Oude Markt op met de ‘Leive Vloms Top 20’. Om 20.00 uur is het aan de New Bis Band. Zij begeleiden Sergio, Sam Gooris en Willy Sommers, voor wie het zijn eerste doortocht wordt op de Leuvense Oude Markt.

Samen met het stadsbestuur, de vzw Oude Markt en de talrijke vrijwilligers, zijn we klaar voor de 2de editie van ‘Leive Vloms’. De oproepfilmpjes van Luc Appermont, Bart Kaëll en een hilarische Bart Peeters, hebben enorm gewerkt op de sociale media en zijn goed voor meer dan 100.000 views. Sam Gooris die met Luc Ponsaerts en Leuvense mistessen Vloms leerde is ook hard gegaan en gretig gedeeld. De voorbije dagen ben ik ontzettend vaak aangesproken over ‘Leive Vloms’. Het valt mij op dat iedereen, maar dan ook echt iedereen goesting heeft en verlangt naar het schlagerfeest van het jaar. Wel, vrijdag ontvangen wij iedereen met open armen.”, zegt Erik De Rop. Leive Vloms haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt - Leive Vloms 5(Foto: House Of Entertainment)

Alle info over ‘Leive Vloms’ vind je op www.leivevloms.be