...

Carrièreartieste Kate RyanEuropese tournee 80 Was Machtig

Carrièreartieste Kate Ryan: “Europese tournee, ‘80 Was Machtig’ en een nieuwe single!”

Vrijdag startte de nieuwe Europese tournee van Kate Ryan in het Duitse Kassel, goed voor 13 optredens, inclusief een doortocht op Ibiza en de Antwerp Pride. Op 17 november staat Kate op het podium in het Noorse Oslo en daarna begint ze aan de voorbereidingen voor haar ’80 Was Machtig’-concert, dat 16 februari plaatsvindt in het Kursaal van Oostende. De fans van de Kempense mogen al beginnen watertanden, want in september pakt Kate uit met nieuwe muziek.
Carrièreartieste Kate RyanEuropese tournee 80 Was Machtig - Kate Ryan 1(Foto: House Of Entertainment)

Aan enthousiasme en goesting heeft Kate Ryan nog niets ingeboet. De sympathieke zangeres werd deze maand 38 en bruist van de energie bij de start van haar nieuwe, Europese tournee: “De band staat scherp, de dansers ook en het publiek heeft er zin in. Duitsland, Spanje, maar ik kijk even hard uit naar de optredens op de Antwerp Pride, in Ingelmunster en Waregem. Die staan met stip genoteerd in mijn agenda, omdat ik weet dat mijn fans en het publiek mij er telkens enthousiast verwelkomen”, zegt Kate bij een koffie.

Carrièreartiest

In het buitenland wordt Kate Ryan omschreven als een carrièreartiest, een status die ze dankt aan haar hitversies van o.a. ‘Désenchantée’, ‘Voyage Voyage’, ‘Ella Elle l’a’ en niet te vergeten haar Songfestivalhit ‘Je t’adore’. “Ik zou ze eens moeten tellen, maar mijn muren hangen inderdaad goed vol met gouden en platina awards. Ik ben daar heel blij mee, omdat het stuk voor stuk herinneringen zijn aan mooie tijden. Mijn eerste grote hit scoorde ik met ‘Scream For More’ in 2001. Daarna volgde ‘Désenchantée’ en toen was ’t spel vertrokken. In elk Europees land heb ik in de hitparade gestaan, waardoor ik de laatste jaren veel gereisd heb. Ik ben geen nineties-artieste, maar de muziek die wordt daar vaak mee geassocieerd, waardoor ik ook vaak op 90’s-podia sta, meestal luid aangemoedigd door het publiek. Ja, dat is best grappig en het geeft ook  aan hoe mensen mijn muziek percipiëren. Het gaat niet om de jaartallen, maar wel om de muziek en ik heb tot nu toe het geluk gehad een mooie carrière te kunnen uitbouwen, en ik schrijf nog steeds aan het vervolg. In september komt er nieuw materiaal uit. Ik heb de tijd genomen om muziek te maken die aansluit bij het huidige muzieklandschap.

80 Was Machtig
De creatieve Kate Ryan kan je niet in één vakje stoppen, waardoor ze als carrièreartieste schittert met muziek uit de 90’s en 00’s, maar ook uit de jaren tachtig. “Ik ben geboren in 1980 en de muziek van die jaren heeft mij altijd aangetrokken. ‘Désenchantée’ van Mylene Farmer was jaren tachtig, ‘Voyage Voyage’, ‘The Promise You Made’ van Cock Robin die ik verwerkte tot ‘La Promesse’ en mijn recentste singles ‘Wonderful Life’ en ‘Runaway’, gebaseerd op Bronski Beat zijn ‘Small Town Boy’. In originele versie breng ik die met mijn live band tijdens mijn concert ’80 Was Machtig’, dat 16 februari plaatsvindt in het Kursaal van Oostende. Mensen die net als ik houden van de muziek en de sfeer van de jaren tachtig, moeten komen kijken, want alle grote hits passeren de revue: Madonna, Wham!, Prince, Lionel Richie, Michael Jackson, allemaal jaren 80 en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.”

Carrièreartieste Kate RyanEuropese tournee 80 Was Machtig - KateRyan 2(Foto: House Of Entertainment)

Alle info over het ’80 Was Machtig’-concert van Kate Ryan op 16 februari in Kursaal Oostende, vind je op www.80wasmachtig.be Tickets kan je reserveren op www.ticketmaster.be

Volg Kate Ryan nu op Instagram, @realkateryan