...

De verhaalellementen aan de jachthaven gisteren ingewandeld

De verhaalellementen aan de jachthaven werden gisteren ingewandeld door Blankenbergs burgemeester Daphné Dumery. Omstreeks 16u werd er gestart op de hoek van de Franchommelaan en de Leopoldstraat. Samen met een deel van het college en enkele geïnteresseerden werden de verschillende verhaalellementen bezocht.

Vertelellementen Blankenberge 2020

Leopoldpark

De wandeling loopt dwars door het Leopoldpark waar verschillende (sprookjes) taferelen opgesteld staan. Bij elk tafereel staat een plaatje op een houten paal met de naam van het verhaal. Onderaan de paal staat een zwarte drukknop die de bezoekers met hun voet kunnen indrukken, om zo het verhaal te kunnen beluisteren. De meeste uitgebeelde sprookjes en verhalen zullen de kinderen zeker niet onbekend in de oren klinken. Doorheen het parcours hoor je sprookjesachtige muziek weerklinken, wat ons dadelijk aan de Efteling doet denken. Ook ’s avonds als het donker is raden we aan nog even door het park te kuieren. ’s Avonds zijn er namelijk vlinders en andere dingen tussen de bloemen die oplichten, wat uiteraard een feeëriek schouwspel tot gevolg heeft.

Vertelellementen Blankenberge 2020
(Een deel van het schepencollege bij één van de taferelen)

Jachthaven

Na het parcours door het Leopoldpark begint het opnieuw. Want rondom de oude jachthaven staan er nog meer verhaalellementen opgesteld. De grote kasten zijn helemaal beschilderd in het teken van 75 jaar Suske en Wiske. Maar net als in het leopoldpark is er weer de steeds weerkerende zwarte knop die met de voet kan ingedrukt worden. ditmaal geen sprookjes maar echte verhalen en sommige zelfs in het teken van Blankenberge. Een opmerkelijke die onze aandacht trok was de kast met als titel:”Jantje bij oma” Daar kon je letterlijk ruiken dat oma wafels aan het bakken was voor jantje.

Vertelellementen Blankenberge 2020

Andere verhalen

De grote kasten worden iedere week vervangen, zodat je wekelijks andere verhalen zal kunnen beluisteren. Het sprookjesbos in het Leopoldpark en de wandeling langs de oude jachthaven is zeker een aanrader. Maar let op want om 20u vallen alle verhalen stil. Niettegenstaande deze rare coronavakantie slaagt het Blankenbergs bestuur er toch in de talrijke vakantiegangers te verrassen. Tenslotte vermelden we nog twee attracties waar je nog kan van genieten. Aan de vuurtoren staat namelijk een reuzenrad opgesteld en ook kan je er vanaf 1 juli terecht  voor “De Mol Aan zee” en dat in samenwerking met VT4. Wie nog geen vakantieplannen heeft weet waarheen!

Vertelellementen Blankenberge 2020

Voor meer foto’s klik hier

Voor meer info klik hier

De verhaalellementen aan de jachthaven gisteren ingewandeld - Logo 750 jaar Blankenberge