...

Tover je thuis om in een spa

sauna

Om onszelf lekker te verwennen, zijn wij Nederlanders geregeld in de spa te vinden. Af en toe een bezoekje brengen aan de spa of een wellnesscenter heeft een goed effect op onze mentale en fysieke gezondheid. Mede daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf een stukje spa in huis te halen, bijvoorbeeld door een hottub kopen. Maar wat zijn nou precies die mentale en fysieke voordelen en hoe creëer je de spa-ervaring bij jou thuis? Ik vertel je er hier meer over.

Geestelijke en lichamelijke voordelen van de spa

Als je een bezoekje brengt aan de spa, zorgt dat ervoor dat je lichaam en geest tot rust komen. Heb je last van stress of heb je veel aan je hoofd? Even heerlijk naar de sauna, in de hottub en lekkere massage zorgen ervoor dat je je een stuk beter voelt. De spa heeft bovendien een positief effect op de doorbloeding en het reinigt je huid, doordat afvalstoffen je lichaam verlaten. Een hoop positieve bijwerkingen dus!

Zelf een stukje spa in huis halen

Om een complete spa aan huis te laten bouwen gaat misschien wat ver, maar je kunt zeker een aantal elementen ervan in huis halen. Je kunt bijvoorbeeld een jacuzzi of hottub aanschaffen. Daarbij kun je kiezen uit een traditionele of opblaasbare variant. Laatstgenoemde optie wordt tegenwoordig steeds populairder, onder andere omdat deze aantrekkelijk in prijs is en omdat een opblaasbaar bubbelbad minder onderhoud vereist. Daarnaast kun je hem eenvoudig verplaatsen.

Veel mensen plaatsen de jacuzzi of hottub in de tuin. Als je een veranda of tuinhuisje hebt, is het een goed idee om de hottub daar te plaatsen. Zo zit je altijd overdekt. Een tip om het spa-effect te versterken, is om een hoekje in te richten met allerlei wellness-producten. Je kunt denken aan lekkere zachte handdoeken, zeepjes en verschillende aroma’s die je in combinatie met de jacuzzi kunt gebruiken. Met een kaarsjes en een glaasje prosecco maak je het helemaal af!