...

Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’!

Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’! Leuvenaar Tchiah Ommar was 18 toen hij deelnam aan ‘The Voice’. De doorbraak bij het grote publiek realiseerde de man met Koerdische roots na z’n deelname aan de talentenjacht ‘MNM Rising Star’. Uit meer dan 800 inschrijvingen stroomde hij door naar de finale, waar hij nipt de duimen moest leggen voor Olivia Trappeniers (OT). Uit de samenwerking met DJ Lester Williams ontstond zijn debuutsingle ‘SSID’. Een song die ondertussen de kaap van de meer dan 1 miljoen streams heeft overschreden. Het doet iets wanneer je als artiest op je pad geconfronteerd wordt met jouw muziek. Of die nu voorbijkomt op de radio, door dj’s wordt gespeeld of meegezongen wanneer mensen je al joggend voorbijlopen. Echt waar, dat heb ik al eens meegemaakt, ik blijf het bijzonder vinden”, zegt Hunter Falls.

Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’! - Hoes Hunter Falls Starshine

Amerikaans getint

Met ‘Starshine’ legt Hunter Falls de lat weer een stukje hoger. “Het gaat over dromen en de wetenschap dat we allemaal ons lot in eigen handen hebben. Het is een Amerikaans getinte funky popsong die lekker in het gehoor ligt. Als ik hem zing is het voor mij geen optie om stil te blijven staan. Productioneel en inhoudelijk zijn het alleen maar ‘good vibes’, die ik graag deel met het publiek. Als singer-songwriter kost het mij niet veel moeite om songs te componeren. Voor mij is het eigenlijk een continu ‘on going’ proces waarin ik ben verwikkeld.

Samenwerking

Wat ik fijn vind zijn de samenwerkingen. Ik vind het fijn om geïnspireerd te worden door verschillende producers. Een studio-sessie is voor mij een feest. We beginnen meestal wat te jammen, het moment waarop iedereen zijn of haar ideeën in de groep gooit. Daarna wordt het concreter en boetseren we een nummer tot een amalgaan, gestructureerd geheel. Voor mij zijn de gelaagdheid, maar ook de authenticiteit van een song belangrijk. “ik had meteen door dat ‘Starshine’ jouw nieuwe single was. Ik herkende jouw stijl en het internationale karakter”, zei een vriend tegen mij een paar dagen geleden. Mooie complimenten, die inderdaad heel motiverend werken.” 

Streams

Deelnemen aan een talentenjacht is voor Hunter Falls momenteel geen prioriteit en staat voorlopig ook niet meer op het lijstje. “Ik ben blij dat ik destijds die kansen heb gekregen, waardoor er ook heel wat nieuwe deuren voor mij werden geopend. Op dit moment ga ik voluit voor mijn nieuwe single ‘Starshine’. Ook al is er de sociale media, waar ik zelf natuurlijk ook actief op aanwezig ben, ik merk dat je vandaag als artiest harder moet werken om mensen te overtuigen wanneer je met iets vernieuwend afkomt. Dat vraagt inderdaad veel energie, moed, doorzettingsvermogen en geduld, maar dat zijn allemaal zaken die mij goed liggen. De streams blijven stijgen, net als de volgers op Facebook, Instagram en TikTok. Heerlijk!”

‘Starshine’, de nieuwe single van Hunter Falls, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’! - Logo Buzzard 2