...

Tuinvogels herkennen en voederen

tuinvogels herkennen en voederen

Herken je deze tuinvogels

Tuinvogels spotten in je tuin, herken je deze wilde vogels

Om het je gemakkelijk te maken hebben we enkele tuinvogels voor jou uitgekozen
Vogels maken deel uit van onze tuin, want een tuin zonder vogels is als een aquarium zonder vissen. Tijd doorbrengen in de tuin heeft een positief effect op ons. Maar het wordt wel veel leuker als je weet dat de pimpelmees een blauwe pet heeft en de koolmees een zwarte kop. Door de vogels te herkennen, beleef je de natuur vlakbij huis nog intenser en ga je er alvast meer van genieten.

Weet je ook dat vogels gewoontedieren zijn. Als je ze blijft voeden tijdens de lente en de zomer weten ze waar ze terecht kunnen als het winter wordt.

Hoe meer soorten voeding je aanbied hoe meer vogels je zal aantrekken. Afhankelijk van het soort vogels dat op bezoek komt in je tuin kan je bepaalde noten, zaden, insecten of fruit als extraatje geven. Surf naar www.dierencomfort.nl en kom zo te weten welke voeding je geeft in de zomer en de winterperiode, want zoals we reeds schreven, vogels zijn gewoontedieren en kan je het hele jaar door voederen met aangepaste voeding voor tuinvogels.

Voor de echte vogelliefhebbers willen we dit prachtig voederhuisje op paal uit het assortiment Emma’s Garden even in de kijker stellen. Geniet van de natuur in je tuin.

Voederhuisje wilde vogels

Welke voeding geef je aan wilde vogels.

Je kan tuinvogels eigenlijk opdelen op basis van de vorm van hun snavel. Je hebt vogels met een puntige snavel en vogels met een driehoekige snavel.

Vogels met puntige snavels, zoals de merel, gebruiken die punt om makkelijk aan insecten en wormen te geraken. Voor hen voorzie je best insecten, fruit en gepelde noten.

Vogels met een driehoekige snavel zoals de vink zijn heel goed in noten kraken. Zij houden van zaden, noten en mezenbollen.

Tuinvogels herkennen en voederen

Foto – DierencomfortAlles voor vogels

1 – Vink (Fringilla coelebs)
2 – Tjiftjaf (Phylloscopus collybita)
3 – Roodborst (Erithacus rubecula)
4 – Europese Groenling (Chloris chloris)
5 – Appelvink (Coccothraustes coccothraustes)
6 – Heggenmus (Prunella-modularis)
7 – Koperwiek (Turdus iliacus)
8 – Kneu (Linaria cannabina)
9 – Vlaamse gaai (Garrulus glandarius)

Vink Tuinvogels herkennen en voederen roodborstje Tuinvogels herkennen en voederen appelvink Tuinvogels herkennen en voederen Tuinvogels herkennen en voederen Tuinvogels herkennen en voederen Tuinvogels herkennen en voederen