...

Cabaretgroep Blafwaf pinkt naar iedereen een oogske

Cabaretgroep Blafwaf pinkt naar iedereen een oogske

Een IT-wonder, een ambtenaar en een ex-schooldirecteur. Dat is de bezetting van Blafwaf, een cabaretgroep waarvan elk lid uit het Brusselse komt. Erik, Tim en Jo hebben allen reeds hun sporen op het podium meer dan verdiend. Naast hun gemeenschappelijke roots, hebben ze nog een gedeelde passie, namelijk die van het woord, de lach en een streepje muziek. Als rasechte muzikanten en geestige geesten, gaan ze menig cultuurcentrum af met hun voorstellingen. De eenvoud van de dagdagelijkse banaliteit in combinatie met een veelvoud van snaren, percussie en rietblazers vormt de basis van hun pretentieloos kleinkunstcabaret.

Cabaretgroep Blafwaf pinkt naar iedereen een oogske - Blafwaf

Hun voorstellingen lokken tal van bezoekers in binnen-en buitenland. Zowat elke stad of gemeente met een zaal, heeft al mogen kennismaken met het muzikale trio. Naast hun enorm straffe show, zorgden ook enkele belangrijke overwinningen mee voor het succes. Zo wonnen ze het Utrechts Cabaretfestival en werden ze ‘Vlaams kampioen straatmuzikant’. En nu is er dus ‘Pink een oogske’, een fijn liedje van eigen hand dat een  vrolijke blik werpt op een sympathieke post-corona begroetingsmogelijkheid.
“Als muzikanten wilden we onze shows extra kleur geven met leuke, zelfgeschreven liedjes. We vonden het nu tijd om eens een nummer uit te brengen en te delen met de rest van de wereld. Deze dagen hoor je heel wat nummers die geschreven werden rond het thema van Corona. Dat van ons is toch een tikkeltje anders. We mogen elkaar niet meer omhelzen of een handdruk geven. Ook na deze crisis, zullen mensen beter opletten hoe ze iemand gaan begroeten.

Daarom willen we ‘Pink een oogske’ introduceren. Met dit lied roepen we iedereen op om elkaar in de toekomst te begroeten met een knipoog. Door elkaar een knipoog te geven, begroeten we elkaar op een compleet veilige manier. Een oogske pinken kan op heel wat manieren, heel zakelijk of juist heel sensueel, zoals we ook beschrijven in het nummer”, zegt Erik Walckiers met de lach.

‘Pink een oogske’, de nieuwe single van Blafwaf, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Cabaretgroep Blafwaf pinkt naar iedereen een oogske - Logo Buzzard 2