...

Zelfbouwpakket maar ook gratis mondmaskers in Blankenberge (update)

Zelfbouwpakket voor mondmaskers

Het Lokaal Bestuur brengt alles in gereedheid om de zelfbouwpakketjes voor mondmaskers klaar te hebben tegen woensdag 6 mei. Vanaf dan kan ieder gezinslid één pakket aanvragen.

“We kunnen niet veilig genoeg handelen. Iedere Blankenbergenaar kan vanaf midden mei sowieso al twee gratis chirurgische mondmaskers afhalen in de apotheken, maar voortaan zal er ook materiaal ter beschikking zijn om er zelf eentje te maken. De zelfgemaakte, herbruikbare mondmaskers beschermen jezelf, maar vooral ook de medeburgers. Het kan gecombineerd worden met een vervangbare filter en moet zo goed mogelijk aansluiten én wasbaar zijn. Het is een aanvulling op de bestaande maatregelen, die steeds nauwkeurig moeten opgevolgd worden. We moedigen het maken van een eigen masker alleen maar aan”, zegt burgemeester Daphné Dumery.

Zelfbouwpakket maar ook gratis mondmaskers in Blankenberge (update) - Mondmaskers Daphné
(Foto: Daphné Dummery)

Een zelfbouwpakket kan je aanvragen via buurtzorg@blankenberge.be, telefonisch via T 050 43 12 02 of vul het formulier in via www.blankenberge.be/blankenberge-helpt. Het pakket wordt je opgestuurd met de post.

Alle informatie om zo’n zelfgemaakt mondmasker te maken vind je via www.maakjemondmasker.be

UPDATE:

De chirurgische mondmaskers zijn op maandag 4 mei toegekomen in Blankenberge. De maskers worden verdeeld via de Blankenbergse apothekers vanaf woensdag 6 mei 2020. Iedere Blankenbergenaar krijgt twee gratis chirurgische mondmaskers op vertoon van zijn of haar identiteitskaart.

“De mondmaskers worden vandaag verdeeld onder alle apothekers in onze stad. Het opzet is simpel, we willen dat de Blankenbergenaar betrouwbare mondmaskers kan kopen bij zijn of haar apotheek. Er circuleren immers te veel maskers van bedenkelijk allooi op de verkoopmarkt”, zegt burgemeester Daphné Dumery. “Ik bedank al onze apothekers voor hun medewerking, op die manier kunnen we een belangrijke en kwalitatieve service bieden aan de Blankenbergse bevolking in de strijd tegen de huidige pandemie”, eindigt Dumery.

Vanaf woensdag 6 mei zal het ook mogelijk zijn om een zelfbouwpakket voor mondmaskers aan te vragen via het dienstencentrum De Bollaard (buurtzorg@blankenberge.be – T 050 43 12 02). Ieder gezinslid kan één pakket aanvragen.

Al deze initiatieven leiden deze stad naar een scenario van ‘mondmaskers voor iedereen’.

Zelfbouwpakket maar ook gratis mondmaskers in Blankenberge (update) - Logo 750 jaar Blankenberge