...

Sofie met nieuw nummer ‘Duizend dromen’

Na succesvolle debuutsingle staat Sofie stil bij de schoonheid van het leven in nieuw nummer ‘Duizend dromen’

“Het leven is een groot geschenk, daar moeten we ons meer bewust van zijn”

Op 15 november 2019 lanceerde de 32-jarige Sofie Jacobs uit Sint-Job-In-’t-Goor haar debuutsingle ‘Als er een hemel zou bestaan’, een prachtig nummer dat ze schreef om het verdriet na het overlijden van haar grootmoeder te verwerken. Het nummer werd opgepikt door heel wat lokale en regionale radiozenders, de bijhorende clip werd veelvuldig gedraaid op Ment en leuk gevolg van dat alles, was dat er bij Sofie tal van extra boekingen binnenliepen. Door het coronavirus werden er helaas al heel wat van die optredens geannuleerd ondertussen, maar Sofie blijft niet bij de pakken zitten en heeft nu haar nieuwe single ‘Duizend Dromen’ klaar. Een positief nummer, waarin ze stilstaat bij de schoonheid van het leven. Leuk weetje: Aangezien het door de terecht genomen maatregelen rond het coronavirus niet mogelijk was om met een videoploegje een clip op te nemen, maakte Sofie die noodgedwongen voor het eerst helemaal zelf!

Of ‘Juffrouw Sofie’ – ze geeft les in BuSO Kristus Koning in Sint-Job-In-’t-Goor – die het voor de klas staan en haar leerlingen enorm mist, geslaagd is voor haar examen ‘clips maken’, mag u zelf beoordelen! “Ik was heel blij dat mensen het liedje dat ik voor mijn grootmoeder schreef mooi vonden. Er stroomden heel wat lieve en ontroerende berichtjes binnen via social media. Tegen mijn verwachtingen in, kreeg ik ook meteen tal van extra boekingen, maar door de coronacrisis werden er daar al verschillenden van geannuleerd. Jammer natuurlijk, maar de gezondheid van de mensen primeert nu boven alles”, aldus Sofie.

Sofie met nieuw nummer 'Duizend dromen' - Hoes Sofie Duizend Dromen

Met ‘Duizend Dromen’ brengt Sofie opnieuw een weloverwogen en belangrijke boodschap. Ze waagde zich opnieuw zelf aan het schrijven van haar nummer én ze maakte door de maatregelen rond het coronavirus voor het eerst volledig eigenhandig een videoclip: “Ik nam mijn gitaar en speelde een aantal akkoorden. Ik had nog geen tekst maar ik wist welke boodschap ik wou brengen. Eens het nummer klaar was, stelde zich het probleem van de videoclip. Ik zeg altijd tegen mijn leerlingen dat niets onmogelijk is, als je maar wil, durft en doorzet, dus heb ik mijn eigen woorden ter harte genomen en ben als éénmansproductieteam aan de slag gegaan. Misschien moet ik mijn leerlingen maar eens punten laten geven op het resultaat, dat gaan ze vast voor de verandering eens fijn vinden”, zegt Sofie met een brede glimlach.

“In ‘Duizend Dromen’, vertel ik dat de vervlogen tijden niet verloren zijn, maar dat ze ons maken zoals we zijn. Zeker in deze tijden, worden we bijna verplicht om terug te genieten van de kleine dingen des levens. Hoewel ik het nummer had afgewerkt voor Corona in het land was, merk ik dat veel mensen dat ‘stilstaan’ nu wel van heel dichtbij ervaren, waaronder ikzelf. Zo besef ik nog harder dan voorheen hoeveel geluk ik heb met 2 gezonde kinderen, een geweldige man en een job die ik zeer graag doe. Ik mis het voor de klas staan enorm en zeker het persoonlijke contact met mijn leerlingen.”

‘Juffrouw Sofie’ maakte haar videoclip volledig zelf!

‘Duizend Dromen’ heeft opnieuw dat Country-gevoel. Het nummer start ingetogen en dromerig waarna het helemaal losbreekt. “Hiermee wil ik weerspiegelen dat het leven één groot feest is. Maar aangezien er net zoals aan alle feestjes ook een einde komt, moeten we van elke seconde genieten en tevreden zijn met wat we hebben, en misschien nog belangrijker, tevreden zijn met wie we zijn”, besluit een enthousiaste Sofie.

Sofie met nieuw nummer 'Duizend dromen' - Logo Buzzard 2