...

Vijf makkelijke tips om uw huiskamer te verfraaien

Vijf makkelijke tips om uw huiskamer te verfraaienVijf makkelijke tips om uw huiskamer te verfraaien

Hoe zit het met topdesign smaken op een eenvoudige updates budget? Zo ja, dan is er goed nieuws. Er zijn manieren om uw woninginrichting er elegant en duur uit te laten zien, zonder de hypotheekbetaling van volgende maand te hoeven betalen!

Door wat slimme ontwerpkeuzes te maken en te investeren in een paar nieuwe items, kunt u een indrukwekkende ruimte creëren die er uitziet alsof hij past bij de levensstijl van de rijken en de beroemdheden, maar die eigenlijk betaalbaar en gemakkelijk te bereiken is.

Het verfrissen van uw hele huis is geen gemakkelijke of goedkope taak. Daarom kan het voordelig zijn om het kamer voor kamer te doen, zodat uw tijd en portemonnee het toelaten. Begin met het maken van een grote impact in een kamer die de meeste actie ziet: uw woonkamer.

Hier zijn vijf stappen om uw woonkamer er high end uit te laten zien:

  1. Organiseer en schep orde in de chaos: Soms gaat het bij een luxueus uitziende woonkamer niet om wat u heeft, maar om wat u niet heeft. Rommel, dat wil zeggen! Een woonkamer die overvol is, met meubels, decorstukken of gewoon alledaagse woonartikelen, ziet er vaak kleiner en minder georganiseerd uit. Een gestroomlijnde ruimte daarentegen ziet er open, groter en meer opzettelijk uit, alsof elk item belangrijk is en op zijn plaats. Begin met het doornemen van uw items en kijk of u uw boeken, curiosa, spelletjes, ongebruikte elektronica en zelfs stapels dekens of andere items die ruimte in beslag nemen op uw planken of vloer, naar beneden kunt halen. Als u nog steeds moeite heeft met dingen die niet op hun plaats liggen, overweeg dan om een multifunctioneel opbergmeubel toe te voegen, zoals een opbergpoefje, dat die ongebruikte gooidekens kan wegstoppen en tevens kan dienen als extra zitgelegenheid voor de gasten.

 

  1. Gebruik nieuwe materialen: U kunt een elegante en extravagante uitstraling creëren door weelderige stoffen in uw huiskamerinrichting te verwerken. Denk aan extra textuur en de zachtste stoffen. Maar het hoeven geen grote stukken te zijn om een groot statement te maken in uw kamer. Werk uw bank eenvoudig (en betaalbaar) bij door een paar gooikussens van imitatiebont toe te voegen en een bijpassende gooideken langs één kant te draperen. U kunt ook een vermoeid, neutraal vloerkleed bijwerken door er een kleiner, weelderig zacht wollen vloerkleed op te leggen.

 

  1. Hang een centraal wandkunstwerk op: Nieuwe muurkunst is misschien wel de makkelijkste en meest effectieve manier om een verandering in uw huiskamerontwerp aan te brengen, en er zijn vele opties die een verhoogde uitstraling kunnen creëren zonder dat dit hoge galerieprijzen kost. Zwart-wit fotoprints hebben een tijdloze aantrekkingskracht en moderne muurkunst is perfect voor een gestroomlijnde en verfijnde kamer. Creëer een gepolijste look in uw kamer door een groot, opvallend kunstwerk boven uw bank te hangen of op een andere belangrijke plek in uw woonruimte, en vul het aan door een paar van de belangrijkste kleuren uit te kiezen en deze te herhalen in uw hele huiskamerinrichting.

 

  1. Voeg een fris element toe: Verse bloemen kunnen uw woonkamer een luxe uitstraling geven en een mooie vaas zal het effect versterken. Haal gewoon een klein boeket op bij u in de buurt voor een onmiddellijke upgrade en een welkome vibe die belangrijk is voor elk evenement dat u organiseert, en geniet er zelf van met familie en goede vrienden.

 

  1. Update uw verlichting: Zodra u uw ruimte heeft ontruimd en een paar elegante accessoires heeft toegevoegd, is het tijd om ervoor te zorgen dat u uw zorgvuldig geordende ruimte kunt zien. De juiste verlichting kan uw kamer helderder doen aanvoelen. Accentueer uw natuurlijke verlichting met de juiste mix van hanglampen en vloer- of tafellampen die bepaalde gebieden en stukken in uw kamer kunnen accentueren. Er is een breed scala aan geavanceerde verlichtingsopties die ook helpen bij het verhogen van uw ontwerp. Eenvoudige metalen lampen kunnen passen bij moderne huiskamerstijlen, terwijl Tiffany-stijl lampen een klassieke aantrekkingskracht kunnen hebben op uw traditionele woonkamers.