...

4 tips voor sfeervolle verlichting op kantoor

4 tips voor sfeervolle verlichting op kantoor4 tips voor sfeervolle verlichting op kantoor

Verlichting is een echte sfeerbepaler. Vaak zien we in kantoorruimtes felle tl-verlichting. Maar dit is meestal niet een prettige soort verlichting voor je werknemers. Natuurlijk is voldoende fel licht belangrijk. Maar daar kun je ook daglichtlampen voor gebruiken. Die dragen ook bij aan de gezondheid van je werknemers. En verder is het trendy om ook meer sfeer te creëren van verlichting op kantoor. We geven wat inspiratie op welke manier je dit kunt doen.

Mix soorten verlichting

De meeste kantoren hebben nou niet bepaald sfeervolle verlichting. En sfeer is zeer belangrijk voor de productiviteit en creativiteit van je medewerkers. Trend is daarom om meer sfeerverlichting toe te voegen aan kantoorruimtes. Belangrijk daarbij is wel dat het niet te sfeervol wordt. Let er dus op dat de sfeer productief blijft en niet slaapverwekkend wordt. Dit betekent dat de verlichting redelijk helder moet zijn. Sfeerverlichting kun je creëren met een mix aan lampen. Denk bijvoorbeeld aan staande lampen, plafondlampen, hanglampen, spotjes en bureaulampen.

Ga voor kleur

Veel kantoren bestaan vooral uit zwart, wit en grijs. Nou niet bepaald kleuren voor een gezellige sfeer. Met je lampen kun je samen met je accessoires kleuraccenten aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan limegroen, turquoise of een andere frisse kleur. Deze kleur laat je op verschillende plekken terugkomen. Voeg ook wat houten accenten, planten en bloemen toe. Je zult zien dat de sfeer totaal anders wordt. En sommige bedrijven plaatsen ook een keuken, loungesofa of eettafel voor de werknemers.

Het design van de lamp

Ook met de soort lamp kun je accenten aanbrengen. Met hang- en stalampen creëer je bijvoorbeeld veel meer warmte dan met spots. Deze soorten lampen zorgen voor een soort huiskamergevoel. Met mooie grote hanglampen ontstaat bovendien ook een fraai visueel effect.  En stalampen of kleine ouderwetse kaplampen kunnen ook heel veel sfeer toevoegen.

De stijl…

Ook met de stijl lampen kun je een extra highlight creëren. Voeg bijvoorbeeld verschillende soorten industriële lampen toe samen met wat planten. De sfeer wordt daardoor direct anders. Naast de industriële stijl kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor lampen in moderne, landelijke, natuurlijke of vintage stijl.

 

Filament gloeilampen

Filament gloeilampen zijn zeer trendy momenteel. Met deze lampen kun je heel snel en simpel veel warmte en sfeer toevoegen aan je kantoorruimte. Ze zijn er in allerlei soorten en modellen met verschillende spiralen. Ze zorgen voor een sprookjesachtige sfeer wanneer je ze bijvoorbeeld in een kooilamp plaatst. Ze verbruiken minder stroom en gaan langer mee.

Ledlampen

Bij ledlampen denken we niet altjd direct aan sfeer. Toch kun je met warmgele leds achter koofjes of plafondranden ook heel veel sfeer toevoegen.  De ledstrips kun je ook allerlei lichtexperimenten in je kantoor uitproberen. Bijvoorbeeld door ze onder trapranden, langs het plafond of onder kastranden te plaatsen. Weer eens wat anders dan de standaard tl-buizen.

Combineer daarbij ook verschillende soorten verlichting en kleuren verlichting. Denk bijvoorbeeld aan warm wit, lichtgeel en warmgeel. Zo ontstaat er ook variëteit in de kleuren die voor extra veel sfeer zorgt.