...

Gooiks burgemeester Doomst in boekvorm

Gooiks burgemeester Doomst in boekvorm? Inderdaad vanaf nu kan je de tot nu toe politieke carrière van Michel Doomst terugvinden in een boek. Meestal schrijft men een boek over iemand die al een hele tijd het tijdelijke met het eeuwige gewisseld heeft maar dit is nu zeker niet het geval. Door het feit dat Michel doomst al 30 jaar het Gooikse politieke leven kleurt, vond journalist-auteur Jean-Pierre Schoukens het tijd om de 30-jarige carrière van Michel te boek te stellen. Het boek handelt niet alleen over het verleden, het heden maar ook over de toekomst.

Michel Doomst

Om het boek te kunnen schrijven liep Jean-Pierre twee jaar mee in het kielzog van Michel.  Minstens éénmaal per week hadden ze dan ook ’s avonds een afspraak om samen te zitten. Langzaam maar zeker kreeg het boek vorm, en werd een datum en locatie geprikt om het voor te stellen aan het grote publiek. Er werd gekozen voor vrijdagavond 6 maart in zaal Familia te Gooik aan de vooravond van de grote Corona virus doorbraak. Alhoewel dat sommigen er toen wel al in de ban van waren, genodigde Eric Van Rompuy deed alle moeite van de wereld om me geen hand te moeten schudden.

Michel Doomst

Dit in tegenstelling tot de Affligemse burgemeester Walter De Donder die me glimlachend de hand reikte. Ik had Walter de week ervoor nog ontmoet op de rode loper bij de première van Daens. Het was dan ook een zeer hartelijk weerzien met de man nu zonder zijn gezin. Eindelijk was het dan tijd voor de presentator van de avond Kris Baert die op zijn beurt  een gesprek voerde met sommige vrienden en kennissen van Michel. Passeerden o.a. de revue  de eerder genoemde Eric Van Rompuy, Piet Van Temsche (oud voorzitter Boerenbond), Kris Poelaert (burgemeester van herne), Piet Chrispeels (oud proost Chiro Gooik) en nog anderen…

Michel Doomst

Stuk voor stuk kwamen zij vertellen hoe ze Michel leerden kennen, wat er hen is bijgebleven, zijn eigenschappen, karakter en welke indruk Michel op hen heeft nagelaten. De laatsten in het rijtje waren Michel zijn eigen familie, kinderen en kleinkinderen. En daar konden we vernemen dat ondanks zijn drukke werkzaamheden als burgemeester Michel een echte familieman is. Hij maakt altijd tijd vrij voor zijn familie en vertelden ze op feestjes is hij ineens verdwenen (niemand weet waarheen) om dan plots weer op te duiken, en verder te gaan met wat hij bezig was. Dat was een kant van Michel die velen volgens mij niet kenden.

Michel Doomst

Wat ons zeker zal bijblijven door het gesprek met de kleinkinderen is het verhaal van de “chocotoren”. Dat is een toren van op elkaar gestapelde verschillende soorten chocopotten die hij regelmatig maakt voor zijn kleinkinderen. Hij kreeg van hen dan ook een “chocotoren” als cadeau. En daarmee werd het officiële gedeelte van de avond afgesloten. Daarna werd er nog een hapje en een drankje aangeboden door de plaatselijke CD&V afdeling voor de talrijke aanwezigen. In tijden van het Corona virus is het boek “Altijd” over Michel Doomst zeker en vast een aanrader.

Michel Doomst

Voor meer foto’s klik hier

 “Altijd” Auteur Jean-Pierre Schoukens – redactie: Jan Vanderhoeven en Kris Baert-vormgeving:en beeldredactie: Johan jacobs

Te verkrijgen bij:

1.Bij Delhaize Gooik (Edingsesteenweg 70)

2. via boekaltijd@gmail.com met vermelding van je naam en adres.  Afhalen kan je bij Delhaize in Gooik (19,95 €) of met De Post bij je thuis bezorgen (24,95 €) Betaling op het rekeningnummer van BOEK ALTIJD – BE07 7310 4963 4366 met vermelding van je naam.

3. Of via de auteur Jean-Pierre Schoukens op jpschoukens@telenet.be of 0475 51 32 91

Gooiks burgemeester Doomst in boekvorm - IMG 5013