...

Wees goed voorbereid op wintersport

wintersportWees goed voorbereid op wintersport

Als je op wintersport gaat is het uiteraard van belang dat je goed voorbereid je reis tegemoet gaat. Je kan immers zowel onderweg als gedurende je wintersportvakantie met allerlei verschillende aangename en onaangename zaken te maken krijgen. Zodat jij een leuke en veilige wintersportvakantie tegemoet gaat, hieronder vijf tips om goed voorbereid op wintersport te gaan met de auto!

Zorg voor winterbanden
Het is erg belangrijk om op het moment dat je op wintersport gaat met de auto winterbanden te hebben. In de meeste wintersportlanden zijn winterbanden al verplicht. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius is heb je met winterbanden een stuk meer grip op de weg. Verder heb je met winterbanden ook een kortere remweg onder de 7 graden Celsius en zul je de kans op een ongeluk verkleinen.

Bevroren handrem
Een tip bij het parkeren van je auto wanneer het ver beneden de 0 graden is, is je auto niet op de handrem zetten. Een handrem kan met zeer koude temperaturen namelijk vastvriezen, wat er voor kan zorgen dat wanneer je weer wilt rijden de handrem niet meer omlaag krijgt. Zet daarom je auto na het parkeren in de eerste versnelling. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je auto niet wegglijdt.

Neem belangrijke spullen mee
Bij bepaalde materialen en spullen sta je niet zomaar stil om ze mee te nemen op wintersport. Het kan bijvoorbeeld zeer goed uitkomen om op je wintersportvakantie sowieso een zachte bezem in je auto mee te nemen voor eventueel sneeuw waar je last van kunt hebben. Daarnaast kan een zaklamp zomaar nodig zijn en komen een extra deken en sneeuwsokken ook vaak zeer goed uit. Vergeet ook zeker je koelvloeistof en ruitenwisservloeistof niet. Verder is een dakkoffer ook een absolute aanrader, maar dat nemen de meeste vakantiegangers sowieso al mee.

Zorg voor een goede verzekering
Mocht er onderweg nou toch iets fout gaan is het van zeer groot belang dat je in ieder geval een goede verzekering hebt. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, maar volledig zeker weten dat je voorkomt is onmogelijk. Daarom is het dus zo belangrijk om goed verzekerd op pad te gaan. Om onafhankelijk je autoverzekering te berekenen en de autoverzekering die het best bij jou past te kiezen kun je terecht op overstappen.nl/autoverzekering/

Neem startkabels mee
Zorg voor de zekerheid dat je hoe dan ook startkabels bij je hebt. Mocht je accu dan onverwacht leeglopen heb je in ieder geval nog de materialen om je auto aan de praat te krijgen. In de kou heeft je auto over het algemeen nog maar 65% van de batterij capaciteit en bij temperaturen rond de -18 graden Celsius zelfs nog maar 40%.